Dagens skratt
En liten tankeFörlossning???

Hej på er. Här kommer det en lite uppdatering angående graviditeten. Först och främst så sover jag dåligt, jag får ligga på soffan och se på tv halva natten och sen till slut så somnar jag. Huvudvärk i princip hela tiden, mår illa, kissnödig mer än vanligt i graviditeten. 

Började dagen med att göra ett och annat ärende. Kommer hem och det värker lite, vi kollar på tv och fixar middag. Jag känner hur det jobbar i magen så jag orkar inte äta så mycket. Tänkte då att jag får äta mer sen. Värken tilltar och jag går på toa, värken börjar mola fram och tillbaka. En värk var rätt så kraftig och jag fick lägga mig i sängen och vila men det hjälpte inte så mycket. Jag googlade lite och skrev i lite grupper på FB och fick goda råd. Sen kom nervositeten och rädslan så då bestämde vi oss för att ringa till förlossningen.

Barnmorskan som svarar är jättebra men jag klarade inte av att prata alls i telefonen så Tobias fick ta allt. Jag blev så nervös helt enkelt och fick en black out. Kunde knappt säga mitt namn. När Tobias hade förklarat läget så sa hon, ja ni är välkomna in så gör vi en kontroll. Vi fixar i ordning här och åker iväg. När vi kommer dit så kommer ett annat par också. Vi får komma in och hon sätter på en CTG och en annan manick. Sen kommer en undersköterska och tar blodtryck, puls, temperatur. Barnmorskan gör även en vaginal undersökning och jag har glömt bort vad jobbigt det är. I alla fall så är allt bra med både mig och bebis och jag är öppen ca 1-2 cm. Inte tillräckligt för att få ligga kvar så jag får med några tabletter hem så som Alvedon, morfin, och någon tablett för att mildra illamående. 

På vägen hem så går vi in och handlar lite så jag har lite att äta. Så nu här på kvällen tog jag yoghurt, banan och äppeljuice. Och så alla tabletter jag fick med hem. Nu är det bara att vänta tills det drar igång på riktigt. 

En liten tankeEn liten tankeHylla pappor som tar hand om sina barn?

Jag läste nyss en artikel om pappor som tar ansvar för sina barn. Många pappor får höra "Du är så himla bra pappa som sköter om ditt barn". Jag känner bara HALLÅ??!! Alla de kvinnor sköter om barn, hemmet och så mycket annat då? Och ska vi verkligen beröma för att man tar hand om sitt barn? Är inte det självklart att man tar hand om det liv man har skapat?

Som kvinna så jobbar man idag på en arbetsplats, sen ska man hämta barnen på dagis, handla, fixa mat, tvätta, diska, städa, lägga barnen. En man jobbar på en arbetsplats och ska kunna göra samma sak som kvinnan efter jobbet. Man ska kunna dela på ansvaret. 

Jag och Tobias har inte fått vår lilla bebis än men när jag kommer hem så börjar plockandet direkt. Jag kör igång tvättmaskinen, han tar disken, vi hjälps åt med maten. Men som nu när jag är gravid så orkar jag inte med lika mycket utan han får ta mer ansvar. I nuläget när jag är höggravid så gör han det mesta här hemma. Jag gör enklare sysslor, som vid matlagning så fixar han allt på spisen och jag sitter vid bordet och skär grönsakerna eller rör ihop kalla såser. Jag dukar bordet. Men de jobbigaste dagarna får han göra allt. Jag kör tvätten och de dagar som orken hos mig är bort blåst så hänger han upp tvätten och mina bra dagar så hänger jag upp tvätten. Men sen blir det skillnad för när lillen har kommit så kanske han tvättar och jag diskar. Allt beror på vilka rutiner vi får som familj. I vilket fall så hjälps vi åt.

När man har skapat en familj så får man också ta ansvaret helt enkelt. Både som man och kvinna. Man ska inte behöva säga "Pappa är duktig idag som tar hand som sitt eget barn." Då kan vi lika gärna säga så om mamma också, men det förväntas av kvinnor att de ska göra det. 

Om vi ska ha ett jämställt samhälle så måste vi också ändra på detta.
Vecka 38 - Förlossningen snart??

Snart är du här vårt lilla hjärta. Det ska bli så kul att få träffa dig. På ett sätt ska det bli skönt att slippa vara gravid och otymplig i denna olidliga värmen. För att vara höggravid när sommartemperaturen ligger på en 30 grader var extremt jobbigt på många sätt. Men jag kan ändå säga att detta var en av mina bästa sommar någonsin. Men jag har också njutit av att vara gravid. Det är verkligen så härligt och häftigt att känna dig röra dig där inne, så häftigt att få se dig på ultraljuden, att höra dina hjärtslag hos barnmorskan. Det är en magisk upplevelse måste jag säga.

I början av den här gravidveckan så kom blivande farfar och blivande moster på besök. Med blivande farfar så hade vi planerat att han skulle komma så han hade köpt med gott fika. Men blivande moster överraskade oss och det var så mysigt att ha dem på besök. Sen har vi varit till Grums och hälsat på min familj. Alltid lika mysigt att hälsa på dem och de är så förväntansfulla då det är första barnbarnet. Sofie (min handikappade syster) fick äntligen känna bebis sparka, innan så har hon inte haft tålamod att vänta och bebis har vilar just då. Fick även besök här hemma av blivande farmor och blivande faster och blivande kusinen.

Jag har även haft riktigt ont och fick ligga i sängen och vila en halv dag. Kraftig huvudvärk, illamående, yrsel, trött och orkeslös, svimfärdig, ont i underlivet som fasen och även nedre delen av magen och ryggen. När jag var på toa så kom lite slem ut också, det har kommit något ibland senaste tiden men denna gång var det mycket mer. Vi ringde till förlossningen och vi ska avvakta över dagen och så får jag bestämma om jag vill åka in för kontroll. Det känns bäst om jag ligger i sängen på sidan och är totalt i viloläge. Men bara att vända sig om, sitta upp, gå eller ta sig på toa är jobbigt. Det positiva än, jag kräks inget. Men vi är förberedda på allt just nu. 

Gravidveckans sista dag. Efter frukost så blir det värk, illamående och allt som jag skrev ovanför här. Avslutar veckan med att åka till barnmorskan på rutinkotroll. Vi diskuterade det som jag upplevde igår och vi är överens om att detta är förstadiet på förlossningen. Massa förvärkar och grejer. Allt såg bra ut och det var inget att anmärka på. När hon kände och klämde på magen så svarade bebis tydligt. 

Nu blir det vila resten av dagen för mig. 
En liten tankeEn liten tankeEn liten tankeLängtar efter hösten

Kalla mig galen, knäpp, konstig. Men jag längtar verkligen efter hösten nu av flera orsaker då. Först så tittar vi på sommaren, den har varit väldigt solig och varm. Jättehärligt väder för många människor. Men jag har inte kunnat njuta alls lika mycket. Naturen lider på många sätt, bönderna lider, det brinner här och där. Jag har legat mest hemma i soffan för jag har inte orkat vara ute, har passat på de dagarna som det har varit någon form av svalka. 

Jag längtar till hösten just för att hösten är en mysig årstid. Jag är en sådan person som älskar alla årstider men har vintern som favorit. Hösten nu kommer att bli extra speciell, tänk sköna höstpromenader när kylan börja göra sig påmind, alla vackra färger och kanske en och annan regnskur. Jag kommer inte heller att gå själv utan kommer ha med vår lilla bebis och njuta av min mammaledighet. Så himla mysigt att gå ut i höstrusk och sedan komma in och sätta sig med bebis och tända ljus, mysa och bara njuta.

Jag ser fram emot alla mysiga promenader och allt mys som vi kommer ha som familj. Ser fram emot att slippa värmen och må dåligt. Ja jag ser fram emot hösten på alla sätt och vis. 😍Vecka 37 - Bebisfilt klar

Närmar sig med stormsteg! Nästan lite läskigt på ett sätt att ett barn på 3 kg drygt ska komma ut ur mitt underliv. Sen är det minst lika läskigt och veta att den lilla ska med hem och man har då ett ansvar för det lilla livet. Det kommer stunder där jag tänker, kommer vi klara det? 

Här om kvällen när vi hade lagt oss så fick jag kraftiga förvärkar och Tobias fick ligga och smeka magen för att jag skulle kunna slappna av. Men då började en tanke i huvudet istället. Det är ju inte så många dagar kvar, just den här kvällen var det 19 dagar kvar. Den väskan jag tänkte ha som handväska är inte alls packad så när förvärkarna slutade så gick vi upp och la ner saker. Så när vi ska ut och handla osv så får vi bara ta det som behövs eller ta med hela väskan. Så när vi hade gjort det, då först kunde min hjärna slappna av och jag kunde sova. 

Vi har varit på ett litet kalas för vår vän och granne. Det blev tårta och kakor, Mums!! 😀 Satt och pratade en stund och sen fick hon lite presenter. När vi hade suttit där i några timmar så började jag få värk så då gick vi hem. Men mycket trevligt och lilla Robin bjöd på skratt som alltid. 

Besök hos barnmorskan och jag har inte gått upp så förfärligt mycket i vikt. När jag började så låg jag runt 60 kg någonstans och nu låg jag på 69 kg. Hon kände också hur bebis låg och den låg med huvudet neråt men var inte fixerad utan rörlig. Vi skrev en sammanfattning också. 

Nu är bebisfilten klar som jag vill ha med till förlossningen men är det så här varmt så kommer den verkligen inte användas mer än för foto i så fall. Jag blev riktigt nöjd med den. Så nu har jag sköljt den och nu ligger den på tork. 
Kalas för Catharina

Hej på er. Jag vaknade rätt tidigt och orkade inte sova. Klockan var runt 7.30 och när klockan var 8.30 så sa jag till Tobias och vi fixade frukost. Sen pysslade vi lite och jag körde lite tvätt. 

När klockan var strax före 13.00 så gick vi över till våra vänner som vi bor grannar med. Hon fyller år idag så vi var bjudna dit på fika. Mysigt att sitta där och prata en stund. Sen blev jag så trött och sliten så jag kände att det var dax att gå hem. Väl hemma igen så la jag mig på sängen för lite vila och det var behövligt. 

Fixade middag och kollade lite på fotbollen. Efter maten så blev det film och chill. Annars har det inte hänt något speciellt idag. Nu  när jag är ledig så mycket går dagarna ihop liksom. Skönt att det inte är lika varmt idag som tidigare. Jag tycker att värmen får ge sig nu och den som tycker att jag är egoistiskt som inte orkar med värmen som höggravid får tycka det. Jag är liksom inte den enda kvinnan som är gravid i nuläget, sen tänker jag på alla djur, vår natur och även gamlingar och handikappade. 

Jaja hoppas att ni hade en fin dag. 🙂En liten tankeVecka 36 - Picknick lunch med Karlstadmammor bf 2018

Värk från helvetet! Jag ska inte klaga så mycket än men med värmen till så blir jag galen!!! Det känns som sjukt jobbiga mensvärkar så kommer från djävulen själv! Jag orkar verkligen ingenting när det är såhär. 

Jag hade en mysig eftermiddag en dag med kära syster. Det kändes så skönt att umgås, vara ute och njuta lite av både graviditeten och ledigheten. Det är faktiskt väldigt mysigt när man är ute och folk tittar på magen, jag känner mig liksom stolt på något vis. I min mage ligger det en liten gosig bebis. När jag har varit ute på annat så kommer en del fram och gratulerar och pratar lite. 
Sedan har vi haft lite gäster här Tobias och killarna spelade spel och jag och Linda satt med handarbete. Mycket trevligt och bara chilla på det sättet och umgås. När Linda hade gått så kollade jag lite på spelet men sen satte jag mig och virkade vidare. 

Annars håller vi på med att organisera det sista. Idag så har jag varit på picknick lunch med andra mammor. De som var där hade redan fått sina små. Men så härligt att få sitta i en grupp och bara prata om allt och lite till. Bebisarna var så söta och goa. Första gången som jag var med på något sånt här och jag kommer gå på fler sen framöver. Vädret var också kanonbra, inte för varmt eller svalt. Utan precis lagomt. En liten tankeGod morgon!

God morgon alla fina. 🙂
Något som jag har märkt av sista tiden är att många har svårt med att kommentera i min blogg över mobilen. Jag ser i statistiken att många av er läser också över mobilen. Tycker att det är så tråkigt att blogg.se har gjort det så svårt över mobilen på detta vis. 

Så jag tänkte att jag skulle försöka förklara så gott jag kan så hoppas jag att ni förstår mitt svammel. 😉 

1. Ni ser fältet där det står Anonym, där ska ni skriva ert förnamn. 
2. Ni ser det kuvertet som finns i högra hörnet där skriver ni e-postadress och när ni skriver den i det fältet så är det bara jag som ser den. Den är skyddad då. 
3. Man måste inte ha en inlogg för att kunna kommentera.
4. Syns inte kommentaren så är det för att jag måste trycka godkänd. Jag har satt så för att förhindra elaka kommentarer och osv. 

Hoppas att detta var till någon hjälp. 🙂 Om inte så skriv till mig i mailen annarobinhodda@live.se så kan jag se om jag kan hjälpa er vidare.

Nu kommer det två bilder som förhoppningsvis förklarar lite också. 🙂


Spel och handarbete

Hej på er. Sovmorgon deluxe idag. Först så var det svårt att somna i värmen och sen vaknade jag tidigt i morse och hade svårt att somna pga värmen. Så när jag sen kunde somna om så sova jag fram till klockan var vid 9 men vi orkade inte gå upp. 

Sen fixade vi iordning det sista som disk, iordning plockning och så. Tobias hade några ärenden att fixa också. Åt god mat idag, rostbiff och potatissallad. Sen kom gänget på besök. Vi visade runt så de fick se allt vi har fixat inför bebis. Sen satte sig killarna för att spela Terraforming Mars och jag och Linda satte oss i köket med handarbete och snackade tjejsnack. 

Det var mycket trevligt att kunna göra såhär för spelet är ett spel som vare sig jag eller Linda är intresserade av. Så då kom jag på att vi kunde pyssla med annat. Sen så åkte Linda hem och jag satte mig i vardagsrummet och fortsatte virka när killarna spelade. Sen var det dax för dem att bryta upp. De som satt och spelade är ett härligt gäng och det är kul att sitta och lyssna på dem när busar med varandra. 

Nu blir det soffan resten av kvällen och sen blir det natten. Hoppas att ni har haft en bra dag. Jag är trött som attans och lite småvärk men annars är det bra. 🙂
Mysdag med kära syster

Hej på er. Idag är jag själv då Tobias först jobbar och sedan är ute med en kompis. Jag funderade på vad jag skulle hitta på med så igår bestämde jag mig för att skriva till syrra och kolla om hon ville hitta på något. Kollade även med storasyster men hon var upptagen idag. 

I alla fall så kom Evah hit och vi satt en stund och chillade i lägenheten och sen ner till Burger King och åt mat. Vi pratade om allt möjligt som vi brukar göra. Efter maten så åkte vi till Mariebergsskogen och tittade på djuren och njöt av naturen. Köpte sen en var sin glass och läsk på uteserveringen. De har ju nya ägare och glassutbudet var väl sådär. Det blev marängsvisch och den var god.

Nu är jag hemma igen och ligger mer eller mindre utslagen i soffan. Ska nu ligga här tills Tobias kommer hem. Kanske ta mig en sval dusch. Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen. Jag har det bra under stora hela. 🙂


Månadens bok

 
Att leva med barn är roligt och svårt. Ett äventyr som ger nya perspektiv och innebär både glädje och utmaningar. Hur kan det vara? Hur är det att vara barn? Hur gör man som förälder? Föräldraskapet är ett livslångt åtagande som förändras i takt med att barnen växer. Boken Leva med barn är tänkt som ett stöd i denna resa, något att slå i när du har en specifik fråga eller läsas från pärm till pärm. Med boken som inspiration hoppas vi att du kan hämta kunskap, tips och råd, få stöd och känna tillförsikt! Intervjuer med familjer och citat från barn gör att du kan känna igen dig i olika sammanhang och funderingar. 

Om författarna
Marie Köhler, barnläkare, Antonia Reuter, psykolog och Johanna Tell, BHV sjuksköterska. Med sina tre olika professioner inom barnhälsovården bidrar de med gedigen kunskap från sina områden.
 
 
 
En mycket bra bok med mycket fakta och tänkvärda frågor. Den tar upp allt från det bebis kommer till världen, hur man kan lära sig bebisens uttryck, hur barn utvecklas och blir egna individer. Den tar upp frågor som hur vi kan bekräfta barnet som det är, hur man kan stimulera barnets språkutveckling, detta med könsroller mm. Man får även denna hos barnmorskan men jag beställde denna tidigt så att jag kunde läsa när jag ville. 
 
 

En liten tankeVecka 35 - Närmar sig...

Börjar veckan med ett besök hos barnmorskan och allt ser bra ut. Sedan var det förhandsvisning på en biofilm så vi gick iväg på den. Orkade inte sitta still och det var så jobbigt men filmen var bra. Sedan har Tobias städat och jag bidrog med det jag orkade med. 

Vi har också organiserat i förrådet med hjälp av goda vänner. Jag satt på en stol och kollade i vissa kartonger för det var barnkläder och lite sådana saker. Sen hittade jag saker som ska rensas också som gardiner mm. Ätit god glass tillsammans med en vän.

Nu är det bara 29 dagar kvar. Spännande men nervöst. Vem är du som ligger där inne i min mage? Det ska bli så mysigt att få träffa dig för första gången. Tänk när man får klä på dig första gången, de små benen, de små händerna och fötterna. 😍 Åh jag längtar så. TÄVLING!!

 
Jag tänkte ha en tävling där ni ska få gissa om bebis. Den som har flest rätt eller är närmast i sina svar ska få ett pris hemsickat till sig. Ni svarar i kommentarsfältet med svaren på frågorna och skriver er mailadress så jag kan kontakta vinnaren. När de rätta svaren sen är fastställda så kommer jag gå igenom era svar och sedan se vem som är vinnare. Denne kommer jag kontakta via mail och få adressen så jag kan skicka priset. :)
 
 
  1. Vem kommer vara mest nervös på väg till förlossningen?
  2. Vilket datum kommer bebis att födas? Beräknad dag 2 augusti.
  3. Hur lång tid kommer det ta innan bebisen är ute? Från värkar till att bebisen är ute.
  4. Vilket kön?
  5. Vem byter första blöjan?
  6. Kommer Tobias att svimma?
  7. Hur lång kommer bebisen vara och samt vilken vikt kommer bebis att ha?
  8. Vilken hårfärg kommer bebisen att ha?
  9. Mycket eller lite hår?
  10. Vilken ögonfärg?
Lycka till :D

RSS 2.0