Dagens skratt





En liten tanke




Jaha, sjuk igen

Usch! Då har jag åkt på magsjukan, det var längesen jag hade det. Men jag är ovanligt pigg fast det kan beror på att jag faktiskt vilar nu. Jag fick gå hem från jobbet idag och det var inte kul då jag skulle få stå i kassan. Dessvärre är det mens på gång också. Just nu ligger jag och kollar på film och väntar på att älsklingen ska komma hem. Han är till bowlinghallen för att hämta kloten. Han har bortamatch i morgon och då skulle de ha hämtat kloten. Sen när han kommer hem så ska vi mysa till tv:n så gott det går. Ha nu en fin helg.




Veckans film #111

 
Den här nyskapande filmen från Disney liknar ingenting annat du sett förut. Låt dig sugas in i TRON:s digitala värld, där den hyllade Jeff Bridges spelar huvudrollen i ett visuellt omtumlande äventyr med effekter långt bortom fantasins gränser.När Flynn, världens störste spelskapare, skickar ut en hemlig signal från en dold digital värld, fångas den upp av hans son, som bestämmer sig för att rädda fadern som är försvunnen sedan länge. Tillsammans med den orädda kvinnliga krigaren Quorra kämpar far och son för att besegra ondskan i ett svindlande cyberuniversum.

TRON: Legacy låter dig uppleva det ultimata filmäventyret med ett aldrig tidigare visat bonusmaterial som tar dig ännu djupare in i TRON:s fenomenala värld.
 
 
 
 

En liten tanke




Dagens skratt





En liten tanke




Månadens bok

 
 
 
Hur svårt kan det vara att ha med andra människor att göra? Mia Törnblom erkänner utan omsvep att det många gånger är skitsvårt, men egentligen inte så komplicerat. Den här boken handlar om den ädla konsten att:
* Gräla med sin partner
* Vara rak mot sin chef
* Leda sina tonårsbarn
* Säga ett sista farväl till sin farmor
* Säga nej
* Säga ja
* Respektera sig själv
... och mycket, mycket mer.

Mia Törnbloms nya bok bygger på kloka, gripande, komiska, sorgliga och knasiga möten mellan människor som alla berättar något om oss själva, om våra tillkortakommanden och innersta önskningar. Om hur svårt det kan vara att säga det man vill när det egentligen är så enkelt.

Hon bjuder som vanligt generöst på historier från sitt eget liv, och boken består även av många berättelser och anekdoter som Mia sprungit på genom åren, både privat och professionellt.

Här är det våra relationer som står i centrum. Vi krånglar ofta till saker och många konflikter uppstår i onödan för att vi är otydliga. Hur svårt kan det vara? vill öppna ögonen och göra oss bättre på att kommunicera. Här finns inga metoder eller övningar, men desto mer klokskap, medmänsklighet och igenkänning.
 
 

Bilder från igår













Söndagstacos

Vilken dag det var igår! Började med att jag mådde dåligt, var arg, ledsen, sårad, kränkt. Men det blev utredd och när jag kom till jobbet så blev det kul. Mina underbara kollegor fick mig att glömma det jobbiga och skratta. Det rullade på i en skön takt igår, ni vet sådär lagomt mycket. :) Jag fick härlig feedback och det värmde mig och gjorde min dag. Sen när kom hem så en go avslappnande dusch, tacomys med älsklingen och tv-serier. Jag var helt slut då jag har jobbat i 6 dagar i sträck, somnade till och från i soffan.




En liten tanke




En liten tanke




Driv Thru

Vilken dag det har varit! Det har rullat på som tusan och tyvärr två sjuka, men vi hade kul trots att det var jobbigt. Jag började på fritös och grillen för att sen gå över till bord. Det var kul att få stå tillsammans med Adela och vi hade kul. Sen på eftermiddagen så kom min storasyster på besök och köpte mat. Det lugnade ner sig och jag kunde gå ut i restaurangen och städa lite och prata lite med syrran, städade lite över allt. Sen kom det en ny omgång med mycket folk och jag hamnade bak i kök tillsammans med Emelie på bordet. Men det lugnade ner sig ett tag och jag fixade med lite mer tomater och annat pyssel, hamnade sen i kassan och det allra bästa var att jag fick prova på att ta beställning i DT:n. Det var jättekul och spännande men lite ovant. Jag klarade det och med mer träning så kommer jag lära mig det också. :) Nu blir det tv-mys med min fina älskling. 




En liten tanke




Dagens skratt





Världens finaste!

Ja, idag har det varit en härlig dag. Kände mig för en gångs skull pigg, glad och allert. Trots att jag var hos tandläkaren i morse så kändes allt så härligt. Och ju mer dagen gick så blev den bara bättre. Jag fick glada besked, för att förklara då; bilen gick inte igenom besiktningen här om veckan utan det var rostskador och grejer. Jag blev orolig för pengar, hur detta skulle bli, hur det skulle funka för oss. Men pappa hittade en bra verkstad i Grums och idag fick jag beskedet att bilen var klar och priset inte skulle bli att för högt. Pappa erbjöd sig att lägga ut tillfälligt så jag kunde åka hem till dem och hämta bilen, annars hade jag inte fått den förrän måndag. Var hos familjen lite och pratade och när jag kom hem så hade min älskling en överraskning till mig. Han hade köpt hem glass och maränger som han hade gjort i ordning. Sen fick jag detta underbara kortet med fina ord i som gör mig säker på att det är vi. Jag visste att han hade planerat något men vad var ju en annan sak. Nu ska jag sova, är jättetrött. Tobias kommer om en stund och lägger sig. God natt med er. :)




Trevlig helg

Ville titta in och önska er alla en trevlig helg. Själv ska jag jobba hela helgen men så är det. Hoppas ni får en underbar helg, det tänker jag ha trots att jag ska jobba. :)




En liten tanke




Brrr... Kallt idag

Usch vad jag fryser, ute är det ca 13 grader kallt och inne är det ca 24 grader varmt. Men jag fryser ändå. På jobbet har det rullat på i lagom takt och det har varit kul och jobba idag. Nu känns det som livet har fallit på plats och nu gäller det att organisera det sista på inflyttningen. Vi tog ett uppehåll på allt sånt över jul för att få vila lite. Men nu känner jag hur energin kommer tillbaka för att göra i ordning, för att förändra och för att få ordning. Jag slutade tidigt idag emot vad jag brukar göra, slutade 16.00. Det var skönt och när jag kom hem så myste jag och älsklingen en liten stund, sen fixade han lite mat. Nu ska vi mysa lite till och bara njuta av ledig tid tillsammans. Jag jobbar hela helgen så enda dagen vi brukar vara lediga tillsammans på så jobbar jag. Men det beror på att jag var tvungen att ta ett extrapass då vi behöver pengarna. Nåväl, nu blir det film och mysa. :)




En liten tanke




Internationella kramdagen


Idag ska vi kramas mycket då det är mysigt att kramas och att det är internationella kramdagen. :) Mer kramar och kärlek här i världen!! <3

Dagens låt

 

Viltfärslimpa med rotfrukter och lingonsås

 
För 4 personer, 250 grader:
 
500 g vilt eller nötfärs
½ dl ströbröd
2 dl mjölk
2-3 msk riven lök
2 tsk timjan
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Grönsaker
 
2 morötter
2 palsternackor
8 potatis
2 rödlökar
1 msk timjan
salt
1 dl vatten
1 msk kantarellfond
1 msk viltfond
 
Gör såhär:
 
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten och arbeta färsen smidig till en smet. Forma smeten till en limpa och lägg den i en rymlig ugnsform. Skala och skär rotfrukterna, potatis och lök grovt, lägg dem runt limpan, salta och krydda med timjan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Sätt formen mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och ös skyn över köttet och grönsakerna. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt steka i 40 minuter. Ös med skyn några gånger.
 
Såsen:
 
4 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 dl lingonsylt
 
Koka ihop allt i en gryta.
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 
 

En liten tanke




The greatest cinema hits

Ikväll var vi på konsert och det var filmmusik som de spelade. Det var Cinema symphony orchestra som spelade och de var bra. Tyvärr var det lite folk men de som var där uppskattade musiken. Vi träffade även på en bekant till Tobias som vi pratade med i pausen. Bästa låten var såklart Harry Potter men helhetsmässigt så var konserten superbra. :) 







Dagens låt

 

En liten tanke




Dagens låt

 

En liten tanke




Att jobba med killar

Att arbeta med killar är enligt mina erfarenheter så mycket enklar än att arbeta med tjejer som tjej själv då. Jag har funderat kring detta och kommit fram till att killarna ser inte andra som ett hot om man är bra på en sak. Är någon bra på att städa så försöker killarna lyfta fram det och tjejerna försöker överglänsa varandra. Många gånger kan det låta från en tjej; nej, du arbetar för långsamt så jag tar över. Men en kille försöker peppa en och kanske till och med frågar om man behöver hjälp eller hjälper till på andra sätt. 

Nu säger jag inte att det är så på alla arbetsplatser då alla är olika och att ibland kan man ha en egen del i situationen. Men det jag har upplevt så tycker jag personligen att det är lättare att jobba med killar. Med tjejer kan det lätt bli mycket skitprat, skvaller och många gånger utfrysning. Om jag jobbar endast med tjejer så kan jag känna mig underlägsen, nedvärderad och nedtryckt. Men jobbar jag med killar eller blandat så känner mig som en i gänget, känner mig positiv behandlad, som en likvärdig och att jag får utvecklas. Det roligaste är att jobba blandat men ibland blir det inte så. 

Fast många gånger kan det vara så att man trycker ner sig själv och projicerar sitt eget agerande på de andra. Att man känt sig underlägsen utan anledning. Först måste man gå in i sig själv och fundera på om det är vår egen känsla som styr i fallet eller om personen faktiskt trycker ner en. Men det allra bästa är att jobba med både tjejer och killar. Det skapar en bättre balans och ger en bättre arbetsmiljö. 

Vad är era erfarenheter? Hur tänker ni om detta ämnet? Dela gärna med er. :) 



En liten tanke




Särskrivningar

Haha, så fel det kan bli med särskrivningar. Tänk på det när ni ska skriva någonting. Om ni vill bli förståda med en gång så särskriv inte. :) Underlättar för både er själva och andra. :) 




Yesterday

Igår så började jag 12 och började mitt arbetspass med att vara i köket. Det rullade på bra och vi var kort om personal. Men vi klarade super tycker jag. :D Efter min rast fick jag stå i kassan och stod där resten av dagen. Det var kul att stå där och betjäna gäster, att få vara fram och inte bak i köket. Det blev ett och annat bekymmer ibland då vi inte har alla varor eller slutat med vissa på kampanjen. Men det är sånt som händer. :) Sen efter jobbet så blev det mys med älsklingen och lite tv. 




Gårdagen

Igår så myste jag först med Tobias då jag var ledig och han skulle börja jobba på eftermiddagen. Så vi hade morgonen och förmiddagen tillsammans. Sen började jag med maten och han åkte till jobbet. Maten jag gjorde var viltfärslimpa med rotfrukter och lingonsås. När klockan närmade sig fem så gick jag ut för att ta bussen ut till Vålberg. Möte på bågskytteklubben, men fasiken vad kallt! Kul att träffa de andra och sen bara och få vara där. I vilket fall så kunde jag inte träna som jag tänkte från början. Bilen är ju på verkstan igen så det är svårt att få med bågskyttegrejerna på bussen. Mötet var intressant och jag fattade några personliga beslut. Höll på dock att frysa sönder och samman när jag väntade på bussen hem. När jag kom hem så blev det varm oboy med mackor och mys med älsklingen. :) 





Utan dig

Utan dig hade det här aldrig hänt, du förgyller mitt liv och för det till så mycket bättre. Utan dig hade jag aldrig utvecklats på detta sätt som jag har gjort. Utan dig hade jag inte nått dit där jag är nu. Jag hade kanske nått en del av det men inte så snabbt. Jag är så nöjd med livet som det har blivit och jag vet att det kommer bli ännu bättre med dig vid min sida. Jag ser fram emot det här året tillsammans med dig och allt vi planerar. Älskar dig så innerligt mycket!! 




En liten tanke






Rätt beslut?

Hur vet man att man gjort rätt beslut? Idag har jag tvingats att fatta jobbiga beslut och det har varit en jobbig dag både psykiskt och fysiskt. Men efter att ha samtalat med Tobias och familjen så har jag fattat beslut som jag hoppas lönar sig på lång sikt. På något sätt känns det som jag har kommit till ett vägskäl i mitt liv. 

En del av besluten har jag funderat på sen innan men idag hände det saker som gjorde att jag bestämde mig. Det kommer bli jobbigt för mig först men jag vet att i slutändan blir det bra. Jag har ändå Tobias vid min sidan och familjen. Vill bara skriva att jag älskar dig Tobias och mår så bra här hemma. Vårt hem börjar ta form och det känns så mysigt och härligt. 




En liten tanke




Kort arbetsdag

Idag jobbade jag bara 3 timmar, vilket kändes lite märkligt. Jag var stationerad i kassan och det gick bra. Några små händelser men annars gick det kanon. :) Skönt och veta att man har utvecklats så mycket och att jag får utvecklas. Jag trivs verkligen i kassan. :) När jag kom hem så hade Tobias diskat och vi gjorde i ordning för att åka handla. Det var rätt mycket som skulle handlas och vi pantade även flaskor. Tyvärr funkade inte självscanningen så vi fick ta vanlig kassa idag. En snabbis till svärmor och sen hem för att laga middag. Stuvad vitkål, kotletter och en kall sås till det. Stuvningen blev bra men kålen skulle ha behövt koka en liten stund till. Sen hade jag lite problem med stuvningen innan jag fick den som vi ville ha den. Nu blir det film och mys. :) 




Gårdagen

Ja, som ni vet så har jag varit dålig och gårdagen så tog jag det lugnt för att börja må bättre. Sov länge, myste med älsklingen efter en god frukost, vi kollade på film typ hela dagen. Började med Toy Story, sen Skönheten och Odjuret, sen några avsnitt på Game Of Thrones. Blev efter det en god pizza och ännu mer tv, serie, film. På kvällen så kollade vi på Stjärnorna på slotten och myste. Gick och la oss tidigt men läste och myste. 

En perfekt dag för min del i alla fall. :)




En liten tanke




Sjuk

Hej på er! Då är det min tur att vara sjuk. Jag har varit orolig sen början av december att jag skulle bil sjuk under de dagar jag hade något att se fram emot. Men jag hade turen att klara mig och nu är alla spännande aktiviteter avklarade och då kom förkylningen. Många på jobbet har varit sjuka till och från och jag vet att min familj var dåliga en sväng. 

Idag skulle jag ha varit med bågskytteklubben och jobbat. Det är en tävling idag men jag skickade sms till ordförande igår kväll om att jag är sjuk. Vi har nu tittat på film och myst, skönt att bara glo på film och få vila. Nåväl, hoppas ni är friska och glada. Bara jag vilar, äter bra, dricker bra så är jag snart på benen igen. :) 




Bilder från i tisdags













Mitt hjärta

Att ligga intill dig och höra dig andas, känna ditt hjärta slå gör mig lugn, trygg, lycklig och kär. Du är alldeles underbar och jag älskar dig av hela mitt hjärta. Var enda fiber i min kropp längtar efter dina varma kramar, dina ord som lugnar och din kärlek. <3

Du gör mig hel, du gör mig lycklig, du gör mig glad och du får mig att känna mig vacker oavsett vad jag än har på mig. Vi är nu ett och jag finner inga ord på hur kär jag är i dig min älskade. <3  Jag sökte någon att leva med och fann någon jag inte kan leva utan. Du är min nutid, min framtid och min stora kärlek. <3




En liten tanke




Makeup





Mysdag

Idag sov jag rätt länge, ledig och allt. Vaknade till när Tobias var in i morse och sa hejdå när han skulle till jobbet. Sen somnade jag om och vaknade någon timme senare. 

Gick upp och myste i soffa med att kolla på tv. Pysslade lite med diverse ting men mår inte allt för bra så jag tog det lugnt. Fixade middagen så det skulle vara färdigt och sen när klockan var runt tvåtiden så tog jag bussen ner till city. Vi var till smyckesbutiken och bytte kedja på halsbandet jag fick i present. Sen passade vi på att kolla storlek på ringar. :) Jag var även in i mitt i city och uträttade några ärenden. Vi gick hem tillsammans eftersom han cyklar till jobbet. När vi kom hem så värmde vi på maten och nu ska vi mysa i soffan och bara ha det gött. :) 




En liten tanke




Makeup

 
 
 

Dagens skratt





Dagens skratt





Nytt i garderoben

 
 
 

Mina Julklappar

 
 
 
 
 
 
 
 
 



Vår nyårsafton

Nyårsaftonen firade vi hemma i lugn och ro, dels för att Tobias jobbade på dagen och sen skulle han upp och jobba idag. 

Eftersom han jobbade då igår så passade jag på att ta en promenad för mig själv och bara njöt av livet. Längesen jag gick på promenad så för egen del. Sen är det så mysigt i skogen nu och det är terapi för mig. Gick ca 6 km och då lite skog och även i stadsdelen. Jag hittar ju inte så bra än på motionsspåren så jag gick där vi har gått innan. Jag hittar bättre där bilarna åker. :P Passade även på att ta lite bilder. :) 

Sen hem för att äta en god frukost och jag var hungrig som en varg. Sminkade mig och rengjorde mina borstar och pysslade lite under tiden jag väntade på att han skulle komma hem. När han kom hem så kollade vi på Toystory 2 och myste. Började sen med maten och efterrätten. Den blev lyckad och jag är nöjd med valet av mat. Vi åt i finrummet och myste, kollade sen på grevinnan och betjänten. Efter det så myste vi och bara njöt av livet. Vi var inte finklädda utan bara myskläder då vi inte orkade när vi var hemma. Men när klockan var runt tio så var vi rejält trötta men lyckades hålla oss vakna fram till 12 slaget. Tog oss ett tag sen innan man kunde somna men till slut somnade vi.













RSS 2.0