Dampen och lilla Anna del 1

Jag har just läst Egoboost av Isabella Löwengrip (BlondinBella) och mycket av det hon skriver stämmer in på mig. Hur jag har varit och fortfarande hur den kan vara för mig fast än jag fyller 30 i år.

Som det här med att veta sitt eget värde. Bella beskriver en scen i sin bok som utspelar sig i klassrummet och jag känner igen mig så väl. Och det händer rätt som det är att jag känner mig som en lite grå mus när en “snyggare” tjej kommer in i rummet där jag vistas.
Jag mår dåligt just då och känner mig osäker, osynlig och värdelös.
Men vad gör jag när jag kommer hem?
Jag gör inget åt det!
För jag är inte den ytliga tjejen egentligen utan blir osäker just där och då.

Mycket av det beror på mitt handikapp. Jag har DAMP och det innebär koncentrationssvårigheter, dyslexi, inlärningssvårigheter och har ibland svårt med motoriken.

I skolan så kunde jag plugga hur mycket som helst och kunde allt utan till. Men när provet kom så var allt som bortblåst. Skolan märkte att jag jobbade hårt och verkligen försökte men det funkade inte för mig. Så de skickade mig på utredning. Det var våren 1998 och då fick jag diagnosen DAMP.
Till en börjar så sa jag att jag inte brydde mig alls om det utan jag var lättad över att få veta. Men jag mådde dåligt över det utan att tänka på det. Jag läste inget alls om ämnet utan ignorerade allt om ämnet. Jag var hellre med dåvarande killen och mina vänner.
Sen en dag så fick vi en uppgift, vi skulle göra en liten uppsats och då av någon anledning valde jag om DAMP. Detta var efter jag hade bytt till särskolan.
När vi fick den uppgiften så började min läkeprocess och jag började förstå mig själv mer och acceptera mig själv.
Och mycket tack vare familjens underbara tålamod och stöd.
Då såg jag mig själv och gillade det jag såg.

Forsättning följer.....

Kommentarer
Postat av: Evah

Det här är riktigt bra skrivet! Kram

2011-08-14 @ 23:06:02
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: Evah

SV: Aw vad söt du är :) Vi älskar och saknar dig! Det har inte hänt något eller? I och med att du tog med att världen är mörk och dyster. Du är vårat ljus med. Kramar från oss alla <3

2011-08-15 @ 21:26:25
URL: http://Evaaaahs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0