Kladdkaka
Jag fick frågan av en läsare om jag inte kunde lägga ut receptet på kladdkakan jag gjorde för ett tag sen. Och här kommer det :)
Husets chokladtårta
Ca 12 bitar
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen
smör eller margarin
Smält blockchokladen och matfett. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, choklad och matfett. Häll smeten i en smord ugnsäker tvålitersform, helst med löstagbar kant. Grädda kaka EXAKT i 12 minuter i 225 graders ugnsvärme. Låt kakan vila till nästa dag. Stjälp upp tårtan som skall vara krämig inuti och servera med exotiska frukter och vispad grädde.
Husets chokladtårta
Ca 12 bitar
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen
smör eller margarin
Smält blockchokladen och matfett. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, choklad och matfett. Häll smeten i en smord ugnsäker tvålitersform, helst med löstagbar kant. Grädda kaka EXAKT i 12 minuter i 225 graders ugnsvärme. Låt kakan vila till nästa dag. Stjälp upp tårtan som skall vara krämig inuti och servera med exotiska frukter och vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: Matte
MUMS :D ^^
Postat av: Anna.G
visst är den kakan smarrig och väldigt god :)
Postat av: NISAN
MEN MUUUMS!!!!
Postat av: Maria
Uuuu... Va gött Anna! Men vänta tills nästa dag... Kan man det?! Haha...
Postat av: Anna
Matte: Ja, det kan man säga. :) Btw så kommer jag inte in alls på din blogg längre när jag klickar på ditt namn.
Anna.G: Ja, den är god som tusan! :D
Nissan: Just det! MUMS! :D
Maria: Ja, det är ju frågan. Jag och Anna.G åt den samma dag jag hade gjort den. :)
Trackback