Jag och bågskytte

Tävling, jag är som sista skytt och står bakom skjutlinjen och väntar på min tur. Vädret är soligt och fint men ibland sveper det förbi en kylig vind som vittnar om att hösten är snart här. Det piper till och det är min tur att skjuta så jag greppar min pilbåge och gör mig redo både mentalt och kroppsligt. Ställer mig på skjutlinjen och vätar tills jag hör pipet som talar om att jag får ladda bågen. PIP... jag laddar, tar ett djupt andetag, drar upp bågen och väntar in så kroppen, alla mina sinnen och allt är i samspel. När jag känner nu är det dags att släppa så släpper jag taget om strängen och pilen far igenom luften, är lite nervös vart den träffar på tavlan. När den har träffat tavlan så tar jag upp nästa pil och upprepar procerduren. Har man tur så sätter man alla pilar i ring nummer 10. Det är det högsta man kan få. När pil nummer 2 har träffat tavlan är det dags för sista pilen. Och sen när man har skjutit klart så får man vänta tills man hör 3 pip och då får man går fram och kolla poäng, skriva protokoll och ta pilarna. 
 
 
Jag minns känslan jag fick när jag hade skjutit 10 9 9 på en serie och tävlingen slutade med 509 poäng. Det är mitt personbästa och jag har aldrig skjutit över 500 poäng tidigare. En rätt häftig och speciell känsla i kroppen och även i sinnet. Men när jag står där på skjutlinjen så är det bara jag och min pilbåge som finns i hela världen. Vi liksom växer ihop och blir ett på något sätt. Känslan av att skjuta iväg en pil, höra ljudet när den träffar tavlan och känslan när man ser att det är en 10 är obeskrivlig. Det är häftigt som tusan och jag älskar verkligen den här sporten. 
 
 
Denna bilden är då tagen på en träning och hör inte ihop med poängen från tävlingen. 

Kommentarer
Postat av: Evah - En av Karlstads största bloggar

Kul att du hittat något du gillar. :)

SVAR: Synd att du inte är hos Carola med. Vi grejar och har lite kul här. :D Kram. <3

2012-09-23 @ 15:34:55
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: kaffehörnan

Wow stort grattis
Vilken känsla det är. Kul läsning från början till slut.

2012-09-23 @ 17:14:49
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Jasmin Charkas

Skit fin blogg! Vad ska du hitta på denna söndag? :)
Är du intresserad av en ny design? Har en tävling där du kan vinna en, --> http://jaasses.webblogg.se/2012/september/tavling-vinn-en-design.html#trackback (direkt länk)
-
Skulle varit bra om du svarade mig på min blogg så jag kan se kommentaren! (Det med den nya blogg.se designen)

2012-09-23 @ 17:43:50
URL: http://jaasses.webblogg.se
Postat av: Anna.G

ja , jag håller med,, Verkligen spännande, och vilka känslor du måste ha :) och hoppas på att pilen hamnar på höga poäng :)
kraam

Svar: Ja, det är en speciell känsla av att stå där. :) Kramar
Anna

2012-09-23 @ 19:13:06
Postat av: Anna.G

jaa, det tror jag säkert att det är en härlig känsla att stå framför tavlan.. :)
(men jag kommer att missa tavlan, hamna utanför)

Svar: Ja, det är en skithäftig känsla. Jobbigt när jag missar tavlan dock. Men då gör jag bättre när jag skjuter nästa serie. :)
Anna

2012-09-23 @ 19:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0