Bågskytte

Bågskytte har lämnat spår efter sig minst 20 000 år tillbaka. En av världens äldsta idrottsföreningar är den skottska bågskytteklubben Kilwinning med anor från 1483. Den första svenska bågskytteföreningen bildades i Stockholm 1928. Bågskytte fanns med på det olympiska programmet redan år 1900 i Paris. Genom förbundets (SBF) stegutbildning får du veta det mesta för att bli en bra skytt eller ledare. Genoms SBF´s licensutbildning får du som skytt en bra start om du vill tävla. Materialet kan köras som en SISU-cirkel.
 
SBF står för Svenska Bågskytteförbundet och bildades redan 1940 och bestå idag av ca 180 klubbar och totalt 8000 medlemmar över hela landet. Båskytte utövas på alla kontinenter och sporten utvecklas ständigt. 
 
Vi har även ett bågskyttegymnasium i Olfoström, Nordenbergsskolan och där har man sedan starten utbildat över hundra bågskytter! Våra klubbar vänder sig till alla åldrar. Damer och herrar skjuter sida vid sida, vilket förmodligen gör sporten till den mest jämlika sporter som finns! Dessutom organiserar Bågskytteförbundet handikappbågskytte - en verksamhet som ökar hela tiden. Handikappskyttarna har lyckats bra sedan starten.
 
 
Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0