Rotfruktsgratäng med feta och örter
4 portioner
6 mandelpotatis
3 palsternackor
3 morötter
1 rotselleri
1 gul lök
200 g fetaost
örtsalt
1 krm rosmarin
1 dl havregrädde (Oatly iMAT)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnfast form eller klä den med bakplåtspapper. Skala och skiva rotfrukterna tunt. Blanda ner den finhackade löken och vitlöken och rör om. Rör i salt och rosmarin. Häll ner allt i formen, häll över grädden. Baka i ugn i 45 minuter eller tills ytan blivit gyllenbrun och alla rotfrukter mjuknat.
Tips: Palsternackan passar även fint som mos eller chips. Inehåller kalium, fosfor, magnesium, vitaminerna C,E,B1,B2,B6 och folacin.
Näringsinnehåll/portion: 328 kcal/13 g protein/16 g fett/30 g kolhydrater.
Kommentarer
Trackback