Omelett toppad med fetaost och soltorkad tomat
En god rätt med medlhavskänsla.
4 portioner:
2-3 ägg
½ dl vispgrädde (jag använde lätt mjölk)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 soltorkade tomater
10 körsbärstomater
1 msk smör
30 g fetaost
½ kruka basilika
Rör ihop ägg, grädde, salt, peppar med en gaffel. Strimla de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna. Stek äggsmeten i smör (jag använde linfröolja) till en omelett. Toppa med smulad fetaost, soltorkad tomat, körsbärstomater och basilika när omeletten är klar.
Jag gillar inte tomat så mycket och valde därför bort körsbärstomaterna. Receptet är hämtat från boken LCHF- husmanskost, Anna Hallèn.
Kommentarer
Postat av: Elisabet
Anna!
Jag läser nu mer i din blogg att du varvar lchf med vanlig husmanskost, gör inte det, ät endast lchf! Annars blir det inte bra. kroppen tar stryk. Vikten går upp. Kram! MVH! Elisabet
Svar:
Anna Hansen
Trackback