Omelett toppad med fetaost och soltorkad tomat

En god rätt med medlhavskänsla.
 
4 portioner:
2-3 ägg
½ dl vispgrädde (jag använde lätt mjölk)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 soltorkade tomater
10 körsbärstomater
1 msk smör
30 g fetaost
½ kruka basilika
 
Rör ihop ägg, grädde, salt, peppar med en gaffel. Strimla de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna. Stek äggsmeten i smör (jag använde linfröolja) till en omelett. Toppa med smulad fetaost, soltorkad tomat, körsbärstomater och basilika när omeletten är klar.
 
 
Jag gillar inte tomat så mycket och valde därför bort körsbärstomaterna. Receptet är hämtat från boken LCHF- husmanskost, Anna Hallèn. 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Anna!

Jag läser nu mer i din blogg att du varvar lchf med vanlig husmanskost, gör inte det, ät endast lchf! Annars blir det inte bra. kroppen tar stryk. Vikten går upp. Kram! MVH! Elisabet

Svar: Som jag skrev så kan jag inte hålla mig till en typ av kost. Genom att jag tränar mycket så rör på mig mycket så måste jag få i mig vitaminer, mineraler och fibrer. Jag har lyckats gå ner som jag skrev i komentaren innan och mitt problem ligger inte i maten utan det har varit allt annat onödigt som oboy (sjuka mängder), coca cola, godis, hamburgare. Nu har jag med matlådor till jobbet, slutat med oboy och minskat godis och läsk och med träningen så har jag lyckats gå ner i vikt. :) Sen äter jag mindre portioner, man behöver ju inte överäta så att säga utan tills man är mätt och inget mer. :)
Anna Hansen

2017-05-21 @ 08:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0