Vart ska man få hjälp?

Jag läser och hör ofta att sjukvården framför allt psykiatrin inte har resurser, de skickar hem människor som verkligen behöver hjälpen, de som hotar med självmord får höra att man bara ska söka till öppenvården.

Detta är skrämmande och nu när jag ringde kyrkan för att kunna få prata själv med diakonen så får jag höra vi får se när jag har tid. Inte konstigt att människor mår så dåligt när hjälpen inte finns där. En annan person i min närhet har försökt få hjälp men det tycks inte finnas hjälp att få om man inte ha massor av pengar.

Varför är det så svårt att få hjälp med psykisk ohälsa? Vad tror ni? Jag tror att det fortfarande är så tabubelagt och att det är ingen som tar det på allvar. Många tror att det är att bara rycka upp sig men så enkelt är det inte. Hade det varit så enkelt så hade väl inte så många behövt hjälpen? Hade det varit så lätt att välja så skulle man välja att må bra. Ingen vill ju må dåligt.

Varför är såren i själen så osynliga trots att personer blottar sin själ för att få hjälp? Vad ska man göra för att få hjälpen i tid? Ska man i princip lyckas med självmord innan någon tar det på allvar?

Nej, detta måste ändras på och hjälpa andra INNAN det är FÖR SENT!


Kommentarer
Postat av: Mathias

äsch skit i det där ryck upp dig .. har man hört allt för många gånger om tyvärr så är det inte så pass lätt att göra det för isåfall så skulle man göra det själv utan problem och alla svårigheter försvinna på ett kick tråkigt nog så jag psykvården brister tyvärr och allt styrs utav pengar och status klass

"Varför är såren i själen så osynliga trots att personer blottar sin själ för att få hjälp? Vad ska man göra för att få hjälpen i tid? Ska man i princip lyckas med självmord innan någon tar det på allvar?

Nej, detta måste ändras på och hjälpa andra INNAN det är FÖR SENT!"

tyvärr tråkigt sorgligt nog så är det nästan det enda man kan göra om ens det hjälper finns många exempel där folk försökt ta livet av sig för man mår så dåligt men man blir hemskickad eller så och så efteråt är man död jag tror det är tabubelagt precis som med sex eller mycket annat i dagens samhälle som det ofta är förr eller senare så rinner det över men inte ens då för allt är så naivt lugnt man tar ingen eller ingenting på tillräckligt stort allvar i en situation inte förrän det är för sen

Svar: Precis.
Anna

2016-08-12 @ 13:01:25
URL: http://nouw.com/aspergers

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0