Att jobba med killar

Att arbeta med killar är enligt mina erfarenheter så mycket enklar än att arbeta med tjejer som tjej själv då. Jag har funderat kring detta och kommit fram till att killarna ser inte andra som ett hot om man är bra på en sak. Är någon bra på att städa så försöker killarna lyfta fram det och tjejerna försöker överglänsa varandra. Många gånger kan det låta från en tjej; nej, du arbetar för långsamt så jag tar över. Men en kille försöker peppa en och kanske till och med frågar om man behöver hjälp eller hjälper till på andra sätt. 

Nu säger jag inte att det är så på alla arbetsplatser då alla är olika och att ibland kan man ha en egen del i situationen. Men det jag har upplevt så tycker jag personligen att det är lättare att jobba med killar. Med tjejer kan det lätt bli mycket skitprat, skvaller och många gånger utfrysning. Om jag jobbar endast med tjejer så kan jag känna mig underlägsen, nedvärderad och nedtryckt. Men jobbar jag med killar eller blandat så känner mig som en i gänget, känner mig positiv behandlad, som en likvärdig och att jag får utvecklas. Det roligaste är att jobba blandat men ibland blir det inte så. 

Fast många gånger kan det vara så att man trycker ner sig själv och projicerar sitt eget agerande på de andra. Att man känt sig underlägsen utan anledning. Först måste man gå in i sig själv och fundera på om det är vår egen känsla som styr i fallet eller om personen faktiskt trycker ner en. Men det allra bästa är att jobba med både tjejer och killar. Det skapar en bättre balans och ger en bättre arbetsmiljö. 

Vad är era erfarenheter? Hur tänker ni om detta ämnet? Dela gärna med er. :) 



Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med dig helt om det du skriver. .och tycket det är synd att det är så. Ja önska tjejer höll ihop mer o stötta varandra. Elin kloow

Svar: Okej. Ja, det är tråkigt att det är så i många fall. Men jag har varit på arbetsplatser där tjejer har varit helgrymma att jobba med också. Så det är så olika från arbetsplats och ålder.
Anna

2016-01-16 @ 10:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0