Är detta mänskligt?

Helsike!! Nu vet jag inte hur situationen ser ut här omkring men detta får mig att fundera. Är detta mänskligt? Ska vi ha det såhär? Är de inte värda mer? 

Jag tyckte att jag hade besvärligt för några år sen. Det jag tjänar i timmen idag hade jag per dag på arbetspraktiker. Jag hade alltså bättre betalt än den här killen i artikeln. Men jag fick gå på socialbidrag trots att jag jobbade heltid! Är det verkligen rätt? Jag överlevde trots allt men tack vare min ihärdighet och min familj. Men det är inte alla som har det så bra som jag har.
 
Nu är det dax att skapa en förändring och stå upp för dessa individer!! De är människor de också! De sliter och släpar minst lika mycket som en med vanlig anställning men ändå får de råttskit till lön! Jag tänker inte finna mig i detta! Vem är med mig? Kommentera era tankar och åsikter, sprid budskapet och lyft fram frågan i ljuset så vi får till en förändring!
 

Länken till artikeln har ni här nedan:
 
http://mobil.nt.se/nyheter/linkoping/andreas-tjanar-5-kronor-i-timmen-om4155758.aspx
 



Kommentarer
Postat av: Josefina

Nej, det är inte mänskligt att ha så lite i lön. Men å andra sidan har han ju drygt 6000:- kvar efter att hyran är betalad vilken ändå måste kunna ses som helt okej inkomst ändå.

Själv är jag arbetssökande och har den högsta ersättningen från a-kassan vilket är 5800:- varav 1400:- dras i skatt varje månad. Det innebär att jag har 4400:- i inkomst/månad totalt. Min hyra för lägenheten är 3440:- vilket innebär att när jag betalt min hyra har jag drygt 1000:- kvar som ska räcka till mobilräkning, elräkning, tv/bredband och helst lite mat. Ekvationen går ju inte ihop för fem öre men det är vad man får från a-kassan. Hade jag inte haft en sambo med fast anställning och en stadig inkomst hade jag fått bo hemma hos mina föräldrar eller nåt... Så ja, samhället är sjukt men inte bara för de med diagnoser tyvärr :/

Svar: Men du kan ju prata för dig och kämpa själv. En person med en diagnos har inte samma förutsättningar.
Anna

2016-05-30 @ 12:37:30
Postat av: Mathias

bra inlägg Anna :) tyvärr idag så samhälle GÖR tyvärr skillnad på person och person .. utseendet ideal klass status kön etnicitet hudfärg har du diagnos mm spelar mer roll än man tror så man kan ju undra vilka kriterier gäller för mänskligt värde ...

Svar: Precis. Man kan ju fundera på kriterierna. :/
Anna

2016-05-30 @ 12:52:35
URL: http://nouw.com/aspergers
Postat av: Anna Hansen

Hann inte skriva färdigt, mobilen krånglade. Tråkigt att höra, hoppas det löser sig snart.

2016-05-30 @ 14:40:38
URL: http://annaspilar.se/
Postat av: anneli

så otroligt sjukt.

Svar: Jag vet. De får inte ens semesterersättning som jag får.
Anna

2016-05-31 @ 09:01:06
URL: http://nouw.com/anneliblom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0