Respektera våra regler

En morgon när jag gick till jobbet så står  en barnvagn mitt i porten och porten står på glänt. Ingen människa i sikte och  barnvagnen blockerar verkligen framkomligheten. Porten har dessutom porttelefon och det har vi av en anledning. För att komma in då måste du ha en elektronisk bricka eller ringa på porttelefonen till den du vill besöka. Detta är för att minska inbrott och skadegörelse, men tydligen förstår inte alla detta.
 
Jag vet att vart barnvagnen tillhör, dock vet jag inte vem som ställde upp dörren. Tänker inte anklaga någon heller då vi bor många i trappuppgången. Så det är svårt att säga vem som gör vad, alla får vi hjälpas åt och göra vårt bästa till att ha det bra.
 
Men alla vi som bor där kan väl respektera reglerna och inte ställa barnvagnar och ställa upp dörren på glänt. Vad händer om sjukvårdspersonal eller brandmän måste fram och barnvagnen står i vägen? Jo, sjukvårdspersonalen kommer inte fram utan de måste första plocka bort vagnar. Brandmännen samma sak där och om det brinner i huset så kan de inte komma in snabbt nog för att släcka elden. Vad kan hända om dörren står på glänt? Jo, det lockar skadedjur in som möss och råttor (nog för att de kan komma in ändå men i alla fall), inbrotten kan öka och skadegörelser som förstörda brevlådor eller annat. Tänk på sånt alla där ute och var snälla mot varandra. :)
 
Om du är en sådan som lämnar porten öppen trots att den inte ska vara öppen eller ställer vagnar i vägen, hur skulle du känna om nu din partner skulle brinna inne pga att det stod ivägen och brandmännen inte kunde komma fram, hur skulle du känna om din hem blev länsat på grejer för att du lämnade porten öppen?
 
Begrunda detta, skriv gärna era tankar och åsikter. :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0