Det går bra att hjälpa andra

Något som jag har funderat på ett tag är att det går så bra att hjälpa alla andra men inte sin närmaste krets. Man ska kunna räkna med sin närmaste krets att de ställer upp för en precis som en annan ställer upp för dem. Men nu har jag fått sett motsatsen.

Många säger, jag är din bästa vän och behöver du hjälp så hör av dig. När man då hör av sig till dem så är det ingen som kan ställa upp. Men när man sen någon dag senare får man veta att de hade hjälpt någon annan. Det erbjuds pengar hit och pengar dit men när det verkligen gäller så är det gnäll och långa klagovisor.

 
I många fall så är det för långt att åka och för dyrt för vissa men de kräver att den de "vill" träffa ska åka till dem hela tiden. Jag hörde för några år sen, "Det är så dyrt att åka till Grums så du får åka till Karlstad". Jag bara hallå?! Det är faktiskt lika dyrt till Karlstad med! Och den personen hade jobb då och inte jag. Men jag fick också höra "Nu när du blir Karlstadbo så kan vi ju umgås". 
 
Som sagt, det går bra att hjälpa andra och prioritera andra och tro att en annan kommer finnas kvar. Men jag tänker inte finna mig mer i det! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0