Brädspel, så mycket mer...

Va tänker ni när jag säger tv-spel, brädspel, figurmålning, konvent, cosplay, rollspel, lajv och att man har en hel helg där man spelar spel och träffas? 


Under många år var det tabu över att gilla sådana saker, det var töntigt, barnsligt, farligt. Men vad är det som är så farligt med detta? Jag kan tycka att det är mer farligt att gå ut på krogen och dricka alkohol och härja, att det känns mer farligt ut för mig att gå på en fotboll eller hockeymatch där alkholförtäringen är hög och extrema fantaster förstör för andra med att bete sig som huliganer.

Jag har i helgen varit på Karlstads Spelkonvent och det har varit hur kul som helst. Här är jag accepterad för den jag är, jag måste inte låtsas att jag gillar alkohol för att passa in, jag kan komma klädd hur jag vill. Så många härliga människor jag har mött i helgen skulle jag aldrig möta någon annanstans. 

I denna underbara kulturdel kan man spela gamla traditionella spel så som fia med knuff, yatzy, hockeyspel. Men det finns även en mängd av nya roliga utmanande spel som Ticket to ride, Boss monster, Warhammer, Pokémon och mycket mer. Jag spelade ett berättar kortspel som heter Hobbit Tales och det var verkligen ett utvecklande spel. Jag får träna på att läsa engelska, jag får träna på att berätta historier och vara social. Vi spelade även Cards agiest humanity, även där får man träna på engelska. Där ska man läsa allt på engelska och då så roligt resultat som möjligt. 

Summan av kardemumman är att sådan här sammankomster är inte så farliga som många tror. De är så mycket bättre än många andra då alla tar hand om varandra här och det är en fin sammanhållning. Jag är glad över att ha hittat denna grupp att umgås i. ☺️ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0