Karlstad Spelkonvent 2017

Hej på er. Vilken helg det har varit, en fantastisk helg med många härliga möten, många skratt och tokigheter. ☺️ En helg värd att minnas. 

Först i fredags var det jobb och slit, sen efter jobbet så bar det av in till city och käka något snabbt på McDonalds. Sen gick vi bort till Tingvalla gymnasiet där det var spelkonvent. Började med att chitchatta med några i lobbyn för att sen gå runt och kolla läget. Kolla in alla spel, utställare och cafeterian. 

Hamnade tillslut i brädspelsrummet och spelade några spel och tjattrade med folk. Det första vi spelade var Castle Panic och det var kul att testa. Sen spelade Tobias några spel och jag satt och kollade på, gick runt för egen del och kollade på olika personer som spelade och socialiserade. De hade ett rum för pokémon och jag var där inne flera gånger och kollade läget. Spelade några andra spel fram tills de skulle stänga. 

Lördag, började dagen med kärlek och regnigt väder. Innan frukost så tog jag en dusch och så åt vi en mysig frukost. Gjorde oss iordning för att åka ner till city igen får att gå på andra dagen på konventet. Kollade runt lite igen, chitchatta med folk och började dagen med att spela Tsuro med några andra killar. Sen så hade de demos på Hobbit Tales, ett berättar kortspel. Vi var med och testade och det var kul, dock så vågade inte jag berätta någon historia utan var med i spelet för övrigt. Då tittade VF förbi och fotade oss, tog våra namn för eventuell artikel i tidningen i morgon. ☺️ Jag har lite svårt att koncentrera mig när det blir så mycket ljud och liv omkring som det var just då. 

Sen kom det någon kille som hade med ett demoex för ett annat spel som har kommit ut på marknaden. Det var han och hans syskon som kommit på spelet. Det heter, Terraforming Mars och Tobias ville vara med och testa det. Jag ville hänga lite med en kompis och sen kolla runt lite själv. Så jag och min kompis Linda gick runt och kollade, var in till shopen och jag hittade en sådan snygg tröja. Och jag frös så jag köpte den. ☺️ Gick runt och snackade med olika människor, kollade in figurmålningen och testade VR. Efter ett tag så blev jag hungrig och gick tillbaka till brädspelsrummet, spelet tog lång tid. När de var klara så gick vi till Kebabhouse och käkade mat. När vi kom tillbaka så provade jag figurmålning och sen spelade vi resten av kvällen. Avslutade med Hobbit Tales och då kunde jag delta mer i berättandet eftersom det var lugnt omkring mig då. 

Idag, söndag. Jag vaknar innan klockan ringer och jag vet att vi ska iväg till min familj i Grums en sväng för att hämta några saker till mig. Så jag gick upp och kort efter så kom Tobias upp och vi fixade för dagen. Kom iväg och hämtade grejerna och när vi kom in till city så gick vi raka spåret till konventet. Där fanns det inte så många på plats än men Tobias hittade några att spela med. Jag gick runt lite för mig själv. Men det hände inte så mycket utan jag satte mig i spelrumet och tittade på, snackade och hade trevligt. När Tobias bytte spel och var med i turneringen på spelet Carcassonne och han kom på andra plats. ☺️ 

Under tiden han spelade så gick jag in i Pokémon rummet och fick information om hur man kan komma igång. Jag spelar lite pokémon go i mobilen men vill spela mer med kort eller över datorn så jag fick lite tips och råd. Sen spelade vi lite Boss monster och Tobias försökte lära mig. Gick väl sådär, fick ändå 4 poäng. Därefter var det dragning i tävlingen med figurmålningen så eftersom jag deltog i tävlingen så var vi på plats för dragning av vinnarna. Tyvärr så placerade jag mig inte. När klockan var fyra så stängde de konventet och vi gick och åt mat på Burger King. 

Efter maten tog vi en Pokémon runda och sen ner till biografen för att se Spider-man Homecomming. Filmen var löjligt chill att se efter en härlig helg med massor av spel och härliga människor. Jag gillade filmen och kul att se en sådan chill film. ☺️ 

Bilder från helgen kommer i eget inlägg. ☺️ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0