Varför ens fråga?

När man möter någon så frågar man varandra artigt hur den mår. Mest gör man väl det för ytlig omtanke. Men om man möter någon man känner lite mer än ytligt och den frågar hur jag mår så vill jag inte höra vem som har det värst. 

Om jag säger att jag har migrän, mensvärk och mår dåligt överlag så vill jag inte höra "tänk på mig, jag har ont si och så vilket är värre än ditt." 

Du vet väl inte hur det känns för mig? Du kan väl inte säga vad som är jobbigt för mig? Varför frågade du ens om du ändå inte bryr dig mer än ytligt? 

Jag har DAMP och det innebär för mig att jag antingen har jättemycket energi eller ingen alls. När jag har mycket energi så förbrukar jag mer än vad andra gör så när jag sen går in i viloläge så får jag lätt värk. Jag har även skolios som är sned ryggrad då mitt ena ben är kortare än det andra. Det leder till kronisk värk i ryggen och fötter. Dessa två i en kombination blir extremt påfrestande och när jag blir dålig av dessa två så hjälper inte kommentarer som "det finns andra som har det värre". 
Jag vet redan att det kan finnas andra som har det värre men det gör inte min smärta mindre verklig för det. 

Jag har ont oavsett hur många som har det värre, värken för mig är olidlig oavsett om 5 personer till är sjuka. Det spelar liksom ingen roll för min värk är lika verklig som din. 

Så om du inte ens bryr dig ytligt, måste du ens fråga mig hur jag mår? Jag mår faktiskt sämre av att någon frågar och jag sen svarar för ändå få höra att jag inte alls har det jobbigt. 

Litet bittert inlägg från mig men då är jag på surt humör idag. 


Kommentarer
Postat av: Linda None

Jätte bra text. Håller med,det är störande när folk ska jämföra och förminska andras problem.

Svar: Tack så mycket ☺️ Ja men precis. Är det inte bättre att man stöttar varandra?
Anna Hansen

2017-03-10 @ 01:12:23
URL: http://blessedbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0