Möte med arbetsmarknadsministern Ylva Johansson

Hej på er. Då har jag nyss kommit hem från mötet med Ylva Johansson, hon är arbetsmarknadsministern och hon har varit i Kristinehamn och här i Karlstad under dagen. Och Karlstad bjöd på strålande sol och visade sig från sin soligaste sida idag. :) Hon jobbar med arbetsmarknad och etablering.
 
Hon hade en lite inledning där hon sa att Sverige går som tåget, men då fick jag en tanke som inte är riktigt relaterat till kvällens ämne dock. Om nu Sverige går så bra, varför alla indragningar på LSS? Nåväl, den diskussionen är ju på tapeten också. I alla fall så är det inte hennes bord. Hon berättade att sen hon blev minister så har det skapat tvåhundratusen nya jobb. Hon sa också väldigt bra saker som att hitta vägar in i utbildningar, att vi ser etnicitet före kompetensen. På arbetsmarknaden så är den den kompetens man har som räknas, men jag kan inte säga att jag fått uppleva den. För jag har ju min diagnos men inte fått jobba inom det område jag vill och är utbildad till. Så hur kan det vara kompetensen som räknas då? Jag tog upp detta med lönebidrag och om att många blir utnyttjade i denna reform. I alla fall så blev hon intresserad av det jag hade att säga och hon skulle ta med sig det vidare. Hon blev också förvånad över varför jag inte har fått jobb inom vården, men som en annan kvinna sa sedan till mig är att okunskap och rädsla hade styrt alla nej som jag fått genom åren.
 
Hon sa sedan också att de kommer införa ett CSN för körkort så det ska bli lättare för den som inte har ett jobb att ta ett körkort. Jag minns ju vad svårt det var för mig när jag skulle ta körkort och var arbetslös. Jag kan inte för allt i världen förstå hur man ska lyckas med ett körkort utan jobb. Jag har sagt många gånger att utan jobb inget körkort och utan jobb inget körkort. De går alltså hand i hand.
 
Ett mycket givande möte kan jag tycka och hon var mycket trevlig. Jag fick en bild med henne och hon var en fascinerade kvinna som gav mig mycket inspiration och kämparglöd. Här kommer det nu lite bilder.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0