Skutbergets dag

Idag var det skutbergets dag och vi fick strålande sol och underbart väder. För er som inte vet vad skutberget är för något så är det en underbar plats i Karlstad där det finns fina motionsspår för löpning, promenad och cykel. Fina stränder att kunna ta ett dopp och en motioncentral med soldäck, bastu och mycket mer. Ett friluftsområde med andra ord. Nu är detta hotat, vår fina vackra natur med att det ska rustas för ett Muminland. Ett ställe där så många hämtar styrka från naturen och själen får läka. 

För att visa våra kommunala politiker så samlades hela 800 personer idag för att grilla korv, gå tipspromenad, ponnyridning och mycket mer. De hade även information om hur läget ser ut osv. Så jag och min kompis Linda åkte dit och deltog. 

Så fort jag kom dit så lättade trycket i min själ, jag kände en sådan frid av att sitta vid vattnet och bara njuta av lugnet trots att det var full aktivitet. Att få sitta där i solen är som balsam för kropp och själ. Att de vill ta bort detta vackra och göra det till någon nöjespark kan jag verkligen inte förstå. Vi har ju Mumin i Finland och man kan ju åka dit tänker jag. 

I alla fall så fick vi underbara timmar där idag med härligt väder och mycket trevligt sällskap. Träffade en och annan bekant också. Bjuder på lite bilder från dagen.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0