Jag klär mitt barn hur jag vill!

Det är ett himla tjat om hur man ska klä en bebis. Nu är det vinter och det finns ytterkläder för alla åldrar och vi vuxna tar på oss massor, MASSOR av kläder men barnen ska åka lättklädda i bara en enkel pyjamas. Som min dotter är jättefrusen av sig och är väldigt gnällig om hon inte har det varmt och ombonat. Så jag bäddar ner henne i barnvagnen och hon somnar så gott och man ser hur skönt hon mår.

Vi vuxna klär på oss för att inte förfrysa om händer, fötter och andra delar. Varför ska ett litet barn utsättas för det som vi själva vill slippa? Ni som inte klär på era barn kan väl själva gå ut utan jacka, mössa, skor, vantar mm? Du får inte ta på dig det för du ska klara dig ändå. 

Det är sant att barnen inte får vara för varma men inte för KALLA heller. För mig är det självklart att klä på barnen när man ska sätta sig i en kall bil, varför ska jag ha kläder på mig om mitt barn inte har? Nej, lagomt med kläder på och lager på lager i så fall. Men kläder ska vara på! 

Jag blir så arg när jag ser att föräldrar inte tar på barnen vantar utan man måste påpeka att fryser inte hen nu? Eller varför ska du ha vantar men inte hen? Jag tänker att man kan ge barnen skador så som ledvärk, lunginflammation. Jag tänker inte ge mitt barn några skador för att man inte orkar klä på barnet. 

Vad anser ni? Dela gärna med er av era tankar. Kommentarer
Postat av: Anonym

För det första, det här är ingenting vanligt förekommande eller ett samhällsproblem på något sätt, utan antagligen en enskild företeelse. För det andra som rubriken lyder, ”jag klär mitt barn hur jag vill”. Varför ska du påpeka hur andra klär sina barn för lite när du inte vill att folk påpekar hur du klär ditt barn? Lägg energin på något vettigt istället för att skriva inlägg om enskilda företeelser.

Svar: Okej, jag vet flera bloggare och youtubers som fått höra hur de ska klä sina bebisar och vet hur de klär sina barn. Min poäng är att man ska klä sitt barn så det inte blir sjukt. Om man klär för dåligt så kan det leda till ledvärk bland annat. Då lyder min fråga, vill man verkligen ge sitt barn det?
Anna Hansen

2018-11-29 @ 13:07:07
Postat av: Jossa

Det beror på lite. Nu är min dotter snart 2,5år och bestämmer själv vad hon ska ha på sig när det gäller vantar. Hon brukar få vara utan vantar om hon säger det eftersom jag vet att hon kommer vilja ha vantar sen när hon känt vad kallt det är exempelvis!
När hon var liten och hade åkpåse så var den så varm så då behövde hon bara ha på sig overall + åkpåse för att hålla sig varm. Men det känner man ju bara man känner lite i nacken då och då när man är ute med bebisen om man behöver ta av lite eller ta på ☺️

Svar: Okej. Ja alla barn är olika liksom vi vuxna. Vår lilla fryser mycket och behöver lite extra. 🙂
Anna Hansen

2018-11-29 @ 21:49:30
Postat av: Lindis

Har aldrig hört att folk klagar för att man klär på sitt barn värma kläder,tvärtom. Däremot ska man tänka på att det är bättre att ha kläder på kläder, så att man kan ta av något om det blir för varmt. Aldrig någonsin fått klagan för att jag klär mitt barn varmt på vintern. Dock bra att se till så att en bebis inte blir för varm,Det är inte bra,men det förstår väl de flesta.

Svar: Okej. Skönt att du inte har fått hört det. 🙂
Anna Hansen

2018-11-30 @ 07:03:01
Postat av: Anonym

Vill bara påpeka en sak men det kanske du vet men du måste undvika massor med kläder på din lilla när du åker bil. Barn ska absolut inte ha massa kläder eller overall när hen åker bil eftersom bältet inte kommer göra sitt jobb då! Bältet ska sitta så nära kroppen som möjligt, annars kan det vara jättefarligt vid en krock. Finns superbra åkpåsar som är till för babyskyddet:) och detta är inte för att på något sätt spela duktig och rätta andra utan att sprida jätteviktig kunskap som alla inte vet.

Svar: Men till och från bilen då? Det kan vara långt och gå. Bilen kan vara kall när man sätter barnet i bilen, det är inte alla som har möjlighet till kupevärmaren eller att kunna starta bilen i förväg och värma upp. Det är sant att man inte ska ha för tjocka kläder under bältet men någonting måste det finnas som skyddar. Annars kan vi vuxna vara utan jackor, mössa och allt vad man nu tar på sig.
Anna Hansen

2018-11-30 @ 14:41:56
Postat av: Jossa

Ja, precis! Därför kan man inte kommentera vare sig någon tagit på för mycket eller för lite kläder tycker jag just för att vissa barn är varma och vissa är kalla 😊

Svar: Min poäng är att om man själv klär på sig så bör man ju ändå tänka på barnet. Om man klär barnet för dåligt så kan man ge barnet ledvärk och vilken förälder vill ge sitt barn det?
Anna Hansen

2018-11-30 @ 17:32:07
Postat av: Jossa

Jag förstår din poäng men så funkar det inte i praktiken. Jag exempelvis är väldigt frusen av mig och är en av de som tar på vinterjacka i oktober när hösten kommer. Min dotter är heeeeelt tvärt om, jättevarm! Henne går det inte ta på lika mycket kläder som jag har på mig just för att hon helt enkelt blir för varm då. Som nu exempelvis när det är 2-3 minusgrader ute så leker hon helt obrydd i snö utan vantar med händerna varma medan jag själv får ta på mig tjocka vantar för att kunna leka med henne ☺️

Svar: Ja jag anser att man ska försöka ha på barnen i alla fall, framför allt när de sitter stilla i vagnen. Det är en sak om de springer omkring för då rör de sig. Men som Lily är snart 4 månader och för mig är det självklart att klä på henne varma kläder eftersom hon inte är så aktiv än. Om så små barn inte ska ha ytterkläder på sig när de ligger i vagnen så kan vi vuxna själva gå utan ytterkläder. Jag vet youtubaren/bloggaren Ida Warg har inte klätt på sin bebis ordentligt. Jag tänker då att man kan ge barnet ledvärk, lunginflammation mm. Vill man verkligen det undrar jag då?
Anna Hansen

2018-12-01 @ 11:21:39
Postat av: Robert Nordfeldt

Håller med första. Sitt inte å kommentera alla andra om ingen får kommentera hur du gör eller klär ditt barn. Tvivlar på att barn blir kroniskt sjuka av å inte ha vantar mellan hemmet å bilen t.ex
Sitta å störa sig bara för att, vad tjänar det till? Dä ä ju som å störa sig på alla människor som klär sina ungar i fula kläder som inte matchar.. Lägg energin på annat ist.

Svar: Man vet aldrig hur barn reagerar på kyla. Som min lilla dotter på snart 4 månader är väldigt frusen av sig och jag klär på henne för att inte ge henne ledvärk eller något annat. Men vill man som förälder riskera det så är det inte mitt problem. Om du visste vad mycket energi jag har. 😉 När det gäller "fula" kläder så där skiter jag i hur det ser ut. Det är kul att matcha någon gång men såhär små barn bajsar, kräks och kissar en hel del så man får helt enkelt ta på något bara. Det ska vara för mig i alla fall praktisk, funktionellt och bekvämt för min bebis. Det har blivit för mycket fokus i butikerna på att det ska vara så gulligt och allt sånt men det praktiska är bortglömt.
Anna Hansen

2018-12-01 @ 13:52:52
URL: http://robertssida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0