Veckans film

 

Den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen. Filmen utspelas under åren 1961-1969 med fokus på astronauten Neil Armstrong – den förste som gick på månen. First Man är baserad på boken med samma titel av James R. Hansen. Vi får komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av historiens farligaste uppdrag.

Regi: Damien Chazelle
Skådespelare: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciarán Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber
Originaltitel: First Man
Originalspråk: Engelska
Premiär: 12 okt 2018
 
 
En mycket intressant film med en del känslor. Jag som lever mig in i filmer lätt kunde känna med karaktären vid flera tillfällen. Detta var en bra skildring av vår historia. Jag trodde att jag skulle kunna somna på bion då jag har en bebis att ta hand om annars men filmen höll mig vaken hela tiden för den var så intressant. Det var någon annan i salogen som somnade istället. :D Det jag gillade med filmen var att de hade hittat rätt skådespelare till rätt roller, Ryan levererade som alltid och det var spännande på sina ställen. Detta med rymden är fascinerande på många sätt och jag fick lära mig lite nytt också. Den är sevärd!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0