Veckans mammatips


Den här veckan tänker jag tipsa om Pottkalendern. Det är ett fantastiskt verktyg för att träna barnen på pottan eller toaletten. Vi har valt att köra direkt på toaletten då Lily inte orkar sitta stilla på pottan. Hon märker att hon kan röra sig mer på pottan och då kan hon inte koncentrera sig.

När man startar med kalendern så ska man prata med barnet och förklara att när man har kissat eller bajsat på pottan/toaletten så får man sätta ett märke. Barnet kan också få sätta dit märket själv. Vi märker skillnad på Lily redan, visserligen så har hon fått suttit på toaletten rätt länge men jag märkte att hon behöver med stöd och mer motivation. Läste lite då i boken Blöjfri på 3 dagar för att få lite tips, inspiration och idéer. Vid flera tillfällen så har Lily visat oss med sitt kroppsspråk att hon behöver gå på toaletten och då gäller det för oss vuxna att lyssna och ta in det.

Som nu i morse så kom hon på väg in i vårt sovrum och visade med hela sin kropp att hon behövde gå på toaletten. Hon knep ihop benen, vinkade kom, skynda dig! Så jag sprang yrvaken upp och hjälpte henne på toaletten. Hon log med hela sitt ansikte när hon fick sätta sig på toaletten och kissa. Hon log ännu mer när vi satte märket i hennes kalender. Dock är bilden tagen igår kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0