Sluta att jämföra!

Efter en diskussion med en nära person så började jag reflektera över hur vi jämför barnen och vilken dubbelmoral vi vuxna har.

Vi säger till barnen att de är unika, att de ska vara sig själva, att de duger exakt som de är osv. Men sekunder senare så sitter man och jämför sig själv med en annan person, jämför barnen. Eller att omgivningen jämför dig med en annan mamma, jämför barnen mm. Då kommer frågan till mig, hur ska vi kunna lära barnen att INTE jämföra sig själva med andra om vi gör det redan när de är små? Bara för att "Lisa" hade svårt med balansen när hon skulle lära sig cykla så kanske Lily har det lättare. Så jämför INTE mitt barn med andra!

Jag tycker att det är en sådan dubbelmoral i det hela och allt känns så galet fel! Då jag lovar mig själv här och nu att jag ska sluta med detta. Ja, jag kommer nog alltid att jämföra mig själv med andra men jag behöver inte prata om det inför Lily.

Och vet ni vad? Jag duger exakt som jag är! Lily duger exakt som hon är! Och det gör du med! För alla är vi olika och unika! ❤️



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0