Pyssla med barn

Ja igår eftermiddag så var vi väldigt trötta efter att har varit ute ett par timmar i skogen. Men vad passar bättre då än att sitta stilla och pyssla?


Vi gjorde lite smycken i fina pärlor, som är köpta på Panduro, vi använde Junior Bead mix. Eftersom burken är så hög så det är lätt att den välter så tog jag en gammal äggkartong till hjälp. Jag hällde upp i äggkartongen så Lily kunde plocka mer själv. Hon fick bestämma vilka pärlor vi skulle ha och så fick hon försöka att sätta den på snöret. En utmaning på ett pedagogiskt och tålmodigt sätt. Det sätter motoriken, tålamod, problemlösning och tankeverksamheten på prov. När och om man lyckas så blir man ju så glad. Jag tycker att det är så spännande och se hur Lily löser det.


Det är en mysig stund och sitta och pyssla. Man skapar något, kan återbruka och det är kul att vara kreativ. Enligt en studie så mår man psykiskt och fysiskt bättre, man sover bättre och känner mindre stress när är kreativ. Jag kan själv känna när jag sitter med virkningen att jag mår så mycket bättre. Det är en form av avkoppling samtidigt som man är kreativ.


I alla fall så ska jag och Lily pyssla mer. Vi ska göra pärlplattor, smycken, måla, göra skapelser med trolldeg/porslinslera och utvecklas tillsammans.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0