Veckans mammatips


Vi jobbar på att vänja av Lily med nappen och vi har provat lite olika metoder men jag kom på en som verkar fungera.


Vi vuxna kan många gånger sjunka in i vår egen lilla värld med mobilen och barnen leker. Så barnen blir beroende av nappen och vi vuxna av mobiltelefoner. Under flera år nu så har det funnits på marknaden en låda som det står mobiler på och i den ska man då lägga mobilen och umgås istället. Jag satt en dag och funderade på hur vi skulle kunna hjälpa Lily med nappen och som en blixt från en klarblå himmel så fick jag idén. Varför ska hon välja bort nappen om inte vi vuxna föregår med gott exempel? Så jag hämtade en låda vi hade sedan tidigare och gjorde till en mobil och napp låda.


Vi provade tidigare med denna metoden men då var hon inte riktigt mottaglig för det. Nu när jag provade igen och gjort lappar på den som markerar vad den är till för så har den gett ett superbra resultat. Hon hämtar lådan ibland och ber oss att lägga ner våra mobiler och så lägger hon sin napp där. Detta gör hon självmant vid flertal tillfällen. Och om den står i hallen när hon kommer hem från förskolan så lägger hon oftast ner nappen där utan att vi behöver be om det.


Så om ni försöker få erat barn att sluta med nappen så kan detta vara en metod. Men det kräver också en ömsesidig respekt från föräldrarna som då ska lägga sina mobiler i samma låda. För vi gör det i samförstånd med Lily och vi gör det på samma villkor. Barnen vill ha närvarande föräldrar och vi vill att barnen ska utvecklas i tal och vara utan nappen, på så vis minskar vi användandet av båda delarna i samma veva. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0