Lilys språkutveckling

Ja, det går framåt med Lilys språkutveckling. Det kommer mer och mer och hon försöker verkligen. Vi läser massa böcker, vi använder tecken som stöd och vi spelar spel.


Men det som verkar fungera bäst är faktiskt att läsa böcker och framförallt Babblarna. De älskar hon och hon har ju även tallrik och bestick med Babblarna så hon sitter ofta vid maten och säger deras namn eller färger. Ibland gör hon tecken till ibland säger hon bara namnen. En kväll när vi gjorde kvälls toaletten så såg hon att hon hade en gul tröja på sig, stod på sin gula pall med sin gula tandborste. Då sa hon Gul och pekade på varje sak som är gul.


Förr förra veckan så sa hon sin första 2 ordsmening mening. 😍 Den löd Mig med som är en fras ur Greta Gris på Zoo. Igår kväll så sa hon en 3 ords mening och den löd som så Hej hej Babba. Sen gick hon igenom alla Babblarna i boken. När vi skulle lägga bort boken så sa hon klart och tydligt Min bok! Hon pratar mer och mer och det är så roligt när hon svarar. För det mesta svarar hon Nej i olika former. Men många gånger när man säger godnatt så säger hon natt. Hon härmar ord som hjälp, hej, aj. Hon säger här, där, min. En favorit hon har just nu är Bamse.


Det börjar lossna mer och mer och talet kommer förhoppningsvis snart ordentligt. Men vi fortsätter kämpa på med att läsa för henne, prata med henne även med tecken som stöd, vi jobbar på att vara utan nappen. Under helgen så har hon valt själv vid flera tillfällen att vara utan nappen. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0