Perfekt förälder?

Vem är det egentligen? Ingen!

Och vad är en perfekt förälder? Är det när man aldrig skriker? Är det när man aldrig är trött? Är det när man aldrig är ledsen? Eller är det när barnen aldrig trotsar och det är ett rosa skimmer hela dagen lång?


Jag kommer aldrig bli en perfekt människa för guess what! Den perfekta människan existerar inte! Jag menar vi har känslor, tankar och behov. Alla är trötta någon gång, alla är ledsna någon gång, alla skriker vi någon gång, barnen trotsar och en dag kan vara nattsvart istället för skimmerrosa. Men man är inte en sämre människa för det eller en dålig mamma/pappa. Det är just detta som gör oss mänskliga!


Ja Lily får ha nappen ibland och vi jobbar på att få bort den. Men hon är utan nappen alla timmar som hon är på förskolan men jag är inte en dålig mamma för det. Oftast är hon väldigt trött och ledsen på eftermiddagen och nappen är en trött och tröstnapp. Det händer att hon många gånger väljer bort nappen men jag hinner inte fånga det på bild för att hon faktiskt säger ifrån för att vara med på bild och det får jag respektera. Hon säger numera till att hon inte vill bli fotad vilket jag respekterar även om jag fotar henne mycket. Så bara för att nappen syns ibland på bilder så innebär det inte att hon har den 24 timmar om dygnet. Även Lily är mänsklig och har behov.


Jag är så oändligt trött på denna momshaming som existerar i vårt samhälle! Jag gör det som jag tycker är bäst just för mitt barn och det får andra respektera. Jag är långt ifrån perfekt men jag lär mig varje sekund vem Lily är, vilka behov hon har, vad hon vill. Jag vill lära Lily att hon duger exakt som hon är, att man inte behöver ha ett perfekt liv, att man inte behöver ha de perfekta kläderna, att man måste vara perfekt som människa för bara man är sig själv så räcker det i mina ögon i alla fall.


Jag är mig själv, jag är långt ifrån perfekt men jag är stolt över den jag är!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0