Vänsterdagarna 2021

Vilken fantastisk helg! Vet inte riktigt var jag ska börja berätta för er men börjar väl från början.

Under augusti/september så fick jag veta att man kunde anmäla sig till detta evenemang via sin partiförening och att föreningen skulle betala hela resan. Men då skulle man också ha en bra motivering till varför just jag skulle få följa med. Så sagt och gjort så knåpade jag ihop en motivering och skickade in min intresseanmälan. Får sen veta att jag är en av deltagarna och det är månader av förvirring från min sida, jag har ingen aning om hur detta går till. Jag får veta vilket hotell, när tåget ska gå osv. Såhär löd min motivering:
Jag vill delta på vänsterdagarna, båda dagarna. Just för att lära mig mer och kunna påverka till det bättre. Mina 3 ledord är välfärd, solidaritet och jämlikhet. Jag är en driven kvinna som har många järn i elden och driver en blogg och en YouTube kanal. Bor i Karlstad med min familj och är undersköterska. Fyller 40 i år och har erfarenhet av utanförskap i olika områden, LSS frågor ligger mig varmt om hjärtat då min syster är svårt funktionshindrad och vi står varandra väldigt nära. Jag vill kämpa mot orättvisor.

Torsdag kväll, dagen innan jag ska åka. Jag har resfeber deluxe och känner mig galet nervös. Passar på att mysa med Lily och Tobias. Fredag morgon, vaknar alldeles för tidigt egentligen men går upp och tar en dusch. Vi gör iordning det sista och åker till tågstationen. Tobias och Lily vinkar av mig och tåget åker iväg. Resan går bra, har intressant samtal med min partikollega som sitter bredvid mig där efter läser jag en stund. Vi kommer fram och går över till spårvagnarna, det är första gången som jag åker spårvagn i hela mitt liv. Väl framme vid Svenska mässan så går vi in och checkar in och får våra pass för helgen. Där efter går vi till hotellet som ligger om hörnet, Gothia Towers. Dock kan vi inte checka in och få tillgång till våra rum. Så vi lämnar våra väskor i bagagerummet och går och äter lunch så länge. När vi kommer tillbaka så kan vi checka in så jag åker upp, 8:de våningen och lämnar min väska, ut igen och tror att jag ska vara inne på svenska mässan. Det visar sig att jag ska vara i ett konferensrum på hotellet så i ren panik springer jag tillbaka. För på fredagen så är det Nätverksträffar och jag var anmäld till Funkis nätverk. Men jag hann i en bra tid och det var fler som hade svårt att hitta. Jag träffade på Orup också på hotellet. På kvällen sen blev det middag, thaimat. Var väldigt trött sen så jag gick till rummet och gjorde mig iordning för natten.

Lördag morgon, halsen väldigt hes. Och jag vaknar tidigt såklart. Men det var ändå skönt för då fick jag bort den där morgon tröttheten. Låg och myste i sängen, får passa på när man bor på hotell. Efter frukosten så videochattade jag med Tobias och Lily. Sen var det dax att bege sig till mässan. Först var det Nooshi som höll invigningstal och sen var det massa intressanta paneler. En av dem  var En ny roll, en större berättelse där Ida Gabrielsson pratade. Efter lunchen så blev der samhällsbärarna och det var väldigt intressant och givande. Dock innan lunch så hade jag huvudvärk och passade på att ta en kortare promenad. Efter det, mat och dryck så gick huvudvärk över så när nästa pass började så var jag piggare. Jag var också på en workshop om inernfeministiskt arbete. På kvällen blev det god middag, hamburgare med 4 matglada herrar från partiet. Maten var supergod och prisvärd. Sen till hotellet för att göra sig iordning för festen. På festen blev det röj och det märks att man är en trött småbarnsmamma i Corona tider.😂 Jösses vad trött man blev men så roligt.

Söndag, ännu hesare hals. Men en dusch piggade upp i alla fall. Efter frukosten så packade jag ihop det mesta och videochattade med Lily och Tobias. Första panelen den här dagen var Jämlikhetens byggstenar och det var Katalys som skrivit boken Klass i Sverige som hade panelen. Nästa panel var systerskap i tiden och den sista var Feministisk kamp. Så himla intressant och spännande att få ta del av detta. Sen gick jag till hotellrummet och fixade med det sista och sen checkade jag ut. Väntade på de andra och så åkte vi spårvagn ner till tågstationen.

Väl hemma så möttes jag av en glad men lite reserverad Lily. Hon kunde inte krama mig förrän jag hade bytt om till mina hemmakläder. 😂 Jag var så trött men så glad. Det har varit en fantastisk upplevelse och väldigt lärorikt där jag har lärt känna nya människor.























Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det en bebis mage man skymtar på dig i den röda klänningen? 🥰😍

Svar: Nej ingen än. Vill ha men vår ekonomi och så tillåter inte det än.
Anna Hansen

2021-11-20 @ 17:42:04
Postat av: Anonym

Är det en bebis mage man skymtar? Grattis isåfall! Så fin 😍

Svar: Nej ingen än. Vill ha men vår ekonomi och så tillåter inte det än.
Anna Hansen

2021-11-20 @ 20:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0