Återhämtning

Det är så viktigt med vila och återhämtning i vår stressade värld. I takt med att tekniken har gått framåt så vi har internet i mobilen, man kan sitta i soffan och slösurfa på Facebook eller Instagram samtidigt som man kollar på tv, man är alltid anträffbar och man ska alltid uppdatera sina sociala medier. Det är mycket skärmtid för både stora som små och man kanske har svårt att varva ner.

Så vad gör vi för att minska på skärmen då? Jo, på lediga dagar så går vi ut och är ute. Tar ofta promenader i skogen där vi upptäcker en massa spännande saker. Haha som här om veckan, jag och Lily gick på en stig och jag hittade blåbär som jag visade för Lily. Hon tittade på bäret och sa BLÄ! Dock blev hon så förvånad över att jag började äta det. 😂 Annars spelar vi brädspel, läser böcker, målar, pysslar, bakar. Ibland så ligger vi och halvsover. Det är väldigt viktigt med återhämtning. Det är också viktigt att barn har det tråkigt ibland för då får de använda sin kreativitet på ett nytt sätt. Som när vi är upptagna med vuxensaker så kan Lily gå in i sitt rum och börja bygga med Lego, Duplo, rita eller något annat. Och varje kväll så läser vi godnatt sagor för att vi ska varva ner efter dagen.

Den senaste tiden har jag haft så mycket att göra och jag har blivit hjärntrött. Jag har börjat glömma ord och annat. Men denna veckan så har jag försökt att få vila emellanåt. Och jag ska börja med yoga igen. Många gånger så glömmer jag bort yogan i vardagsstressen, får börja sätta in i schemat att jag behöver göra det för avkopplingen.

Vad är era bästa tips för återhämtning?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0