Hur får man i medicin när barnen vägrar?

Hur får man i en 3 åring medicin? Lily vill ju inte ta flytande medicin så hur får man i henne Alvedon? Vi använder oss av suppositorier, tabletter som man för in i ändtarmen. Men det är en brottningsmatch varje gång, lika så är det med nässpray. Det är ett enda stort bråk och man får försöka, man blir svettig kan jag bara säga. Här behövs en stor dos tålamod!

Med nässpray så kom jag på en idé, det kan ju kittla lite när man sprayar och då sa jag till Lily "Om vi räknar 1,2,3 och när vi säger bus så sprayar jag i din näsa" och det kunde hon godta. Så numera så räknar vi och sen på bus så kommer spray. Hon är verkligen med på det och ser det hela som en liten lek.

Men med alvedon så är det betydligt svårare. Det är ju inte alls skönt att få något i rumpan och det är verkligen jobbigt, saker ska liksom ut där och inte in. Då kom jag på att hon älskar Bamse och alvedon är Lilys dunderhonung så hon bli stor och stark. När jag sa det en kväll när hon behövde alvedon så gick det bra till slut. Jag hittade på en liten historia om alvedon och prata med henne.

Så med andra ord, hitta på berättelser, hitta på som en rolig lek osv. Nu är det inte säkert att det funkar, för mina egna föräldrar hade ett rent helvete med mig. 😂 Tycker synd om mina föräldrar. 😂 Men det funkade för Lily just den här gången.

Lycka till! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0