Förändringens vind

Ja, nu har jag gjort min sista del i valrörelsen. Det har varit så spännande, roligt, givande och lärorikt. Jag känner att jag kan göra skillnad och göra samhället till en bättre plats. Jag var med på min första valvaka och det var så roligt. Man är verkligen en del av gemenskapen och att sitta där på valvakan med de andra var så härligt. 

Varför jag är Vänsterpartist

Alla har rätt till bostad och därför kan vi inte ha marknadshyror. Vem vill bo på gatan? Inte jag, därför är jag Vänsterpartist. De står för att alla ska ha bostad. Det är en mänsklig rättighet att få ha tak över huvudet.

Sverige har aldrig varit rikare än nu och rikedomarna fördelas orättvist. Kapital samlas på hög hos några få, män vanligtvis och klyftorna växer. Familjer får vända och vrida för att få ekonomin att gå ihop bara för någon annan vill ha mer. Jag vill att barnen, vår framtid ska få en trygg och ekonomisk situation. Och för att skapa mer jobb måste vi även tänka på klimatet.

Det är genom en grön politik från vänster som vi kan skapa fler jobb, företag och framtidstro även utanför storstäderna. Välfärden är urholkad sen många år av nyliberaler och utanförskap, ojämlikheten och osäkerhet ökar och det i sin tur skapar kriminalitet. För att minska kriminaliteten så behöver vi minska klyftorna, skapa en trygghet för barnen och se till att de får en meningsfull fritid, se till att det finns resurser i skolan och att vuxna också tar sitt ansvar för ungdomarna. Vi måste också lösa klimatkrisen genom att skydda den biologiska mångfalden. 

Kvinnor ska ha rätt att göra abort, kvinnor ska ha rätt till en säker sjukvård, kvinnor ska inte behöva vara rädda för att gå ut på kvällen, transpersoner ska inte behöva känna skuld eller skam för vem de älskar och vem de är, alla oavsett hudfärg, etnicitet, religion osv är lika mycket värda.

Mina ledord är Solidaritet, välfärd och jämlikhet. 




Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan nog hålla med i mycket ang politik, men vänstern vill att alla ska ha lika och där håller jag inte med! Jobbar man och sliter för det man har och äger så har man rätt till det om det så är miljoner. Att vi höginkomsttagare ska betala dubbelt i skatt för att betala för de som inte jobbar är vansinnigt !

Svar: Det är det som är det fina med politik, man behöver inte tycka samma sak men kunna diskutera och respektera är en grundpelare.
Vart är det jämlika i det? Jag menar, det finns många som sliter hund för brödsmulor under tiden som många rika sitter på feta plånböcker och inte behöver lyfta ett finger. Sen finns det de rika som har kämpat hårt för sitt.
Anna Hansen

2022-09-23 @ 17:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0