Månadens bok


En mycket intressant bok som tar upp viktiga aspekter. Först berättar den hur kvinnors liv ser ut idag, hur feminismen har förändrats, hur den påverkar kärleksrelationer på gott och ont. Den tar också upp att det fortfarande behövs feminism på vissa områden som att vissa företag kräver klädkod av kvinnan, att hon behöver använda högklackat i receptionen då hon förväntas ha det.
Författaren tar också upp detta med våldtäkter, att det alltid frågas vad hon hade på sig. Även abortfrågan är en viktig del i boken.

Många pratar om offerrollen, men vem är jag till att sitta och döma? Jag menar alla upplevelser är individuella och jag kan inte säga hur personen ifråga har upplevt det. Men man ska inte godta vad som helst eller så utan att det har mer eller mindre blivit en tävling mellan könen. För mig handlar feminism om jämlikhet. Att kvinnan ska kunna få samma lön för samma arbete som en man, att kvinnor ska ha rätt till en bra sjukvård, att kvinnor ska kunna föda barn tryggt, att aborter ska ske på ett säkert och tryggt sätt och att det är kvinnans rättighet, att transpersoner ska få sjukvård de behöver,  att man inte behöver gå ut på kvällen och vara rädd, att barn ska få en trygg miljö, att en kille  kan bära rosa kläder med enhörningar på och tjejer kan ha kläder med dinosaurier på. Man ska inte behöva känna sig konstig för att man gillar en viss sak/person eller ett ämne. Att man är lika mycket värd oavsett om man är tjej/kille/hen som gillar prinsessor/dinosaurier/hockey/konståkning.

Däremot behöver vi inte könskriget som pågår. Vi behöver feminism så som den var tänkt en gång. Att kvinnor ska kunna ha sex utan att behöva känna skuld och skam. Att alla människor blir tagna på allvar oavsett kön. Det är bra att utvecklas men det får inte gå till överdrift där kvinnor hatar män, för då är vi inte bättre än männen. För att få en jämlikhet så måste hatet sluta från båda sidor.

Älska - inte hata. ❤️

Kommentarer
Postat av: Hannas krypin

Din slutkläm är så bra. Mindre hat behövs verkligen inom alla områden.

Svar: Åh tack så mycket. 🥰 Ja världen behöver mer kärlek. ❤️
Anna Hansen

2022-09-27 @ 22:42:16
URL: http://hannaskrypin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0