Vikten av en meningsfull fritid

Jag är så oändligt tacksam över att vi kan ge Lily en meningsfull fritid. Tänker på alla de barn och ungdomar som inte ha någon aktivitet alls utan känner utanförskapet i samhället. Och jag tror helhjärtat på att kriminaliteten minskar om vi satsar på en meningsfull fritid för våra barn och ungdomar. 

Som ni redan vet så hittar vi väldigt mycket. Vi går ofta i Mariebergsskogen, vi är och åker skridskor, vi försöker göra olika utflykter, är med på olika aktiviteter i kyrkan. Jag försöker att hitta billiga saker att göra och saker som kan vara utvecklande. Men så har vi dessa aktiviteter som kostar, simskola, dansskola, ridskola mm. Och nu har vi möjligheten att Lily kan gå både på minisim och på dansskola samtidigt.

Under november, december och början av januari så hade Lily svårt att sova i egen säng just för att hon hade för lite aktiviteter. Hon var inte tillräckligt trött eller trött på rätt sätt. Dels för att hon går så lite på förskolan eftersom jag jobbar som jag gör. Och sen inga aktiviteter i övrigt så. Så de dagarna där vi hade mycket aktivitet så sov hon hela nätterna i sin säng. Och nu när både minsim och dansen är igång och hon är på förskolan så sover hon ännu bättre.

Det jag vill säga med min text är att aktiviteter är väldigt bra. Det är stimulerande och ger barnet en känsla av tillhörighet. Även jag själv som förälder känner mig tillfreds när jag ser att mitt barn mår bra och är så mycket gladare. Sen är ju alla barn olika såklart, en del kanske inte klarar av det, en del klarar bara av en aktivitet i veckan osv. Jag tycker att en meningsfull fritid är en rättighet för barn och ungdomar. Och önskar att det kunde finnas mer prova på av olika slag och även ett stöd för de familjer som kanske inte har ekonomisk möjlighet. För är man aktiv på något sätt så mår hjärnan så mycket bättre och man lär sig mer också.

Meningsfull fritid = Glada och friska barn





Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns även de barn som är överstimulerade av alla aktiviteter deras föräldrar släpar med dom på och pga väldigt långa dagar på fritids. Alla barn är olika

Svar: Helt rätt. Alla är olika och man ska anpassa efter barnen. Min poäng är den att man ska ha en meningsfull fritid men det innebär inte att man ska ha en miljoner aktiviteter. Man behöver vila och återhämtning också.
Anna Hansen

2023-02-06 @ 15:56:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0