Motinera ännu mera!

Nu äntligen har jag kommit igång med motion och träning igen. Känns så skönt att få igång detta och få tillbaka motivationen till att göra det. Hoppas att den håller i sig också.

I alla fall så började det med att Lily har börjat skolan och den ligger på gångavstånd från vårt hem. Och hela hennes första skolvecka så gick jag med henne de dagar som jag lämnar, hämtar eller båda. Just för att bara få röra på mig. Ja nu tänker nog många att jag går ju mycket i mitt jobb, jo men ändå. Jag älskar promenader. Så hela första skolveckan så gick jag 21,9 km på min privata tid.

Den här veckan börjar simskola för Lily och då får jag chansen att motionssimma vilket är jättebra. Så den här veckan simmade jag 10 längder.
Och det känns så skönt att kunna göra detta. Man får vara tillsammans men ändå röra på sig. Och det roliga är också att en vän till Lily och granne till oss är också på simskolan. Så jag och mamman passade på att simma tillsammans och pratade.


Små vänliga ord

Jag jobbar med gamla och sjuka, jag får se mycket smärta, mycket sorg och mycket lidande. Men jag får också se mycket glädje, tacksamhet och ömhet.

Men tänk vad små enkla ord kan göra mycket! Ord som Var rädd om dig, jag finns här, hur mår du, kan göra så mycket. Likaså små enkla handlingar som en kram, handräckning, göra en enkel frisyr kan också göra så mycket. Känslan av att någon ser dig, att någon hör dig och att någon bryr sig betyder så mycket.

Ett vänligt bemötande är allt som krävs i mitt jobb och ingen blir glad när personalen kommer in och är sur och stressad. Jag försöker alltid att vara här och nu, det som hände hos förra brukaren spelar ingen roll och vad som kommer hända hos nästa spelar inte heller någon roll för det är här och nu vi är. Och den viktigaste personen är just den brukaren vi är hos just i stunden.

Allt du gör har betydelse! 



Trafik vett och etikett

Nu har Lily börjat skolan och bara på 2 veckor så har Lily kommit igång med cyklingen. Här om morgonen så hade hon cyklat helt själv sa Tobias. Det är Tobias som har tagit det med cykelträningen då jag inte har haft den möjligheten. Lily är snabb på cykeln och man måste springa efter henne vilket jag inte kan. Så de dagar jag lämnar och hämtar så går vi istället.

Här om dagen så såg vi en liten pojke med sin mamma och han cyklade utan hjälm vilket Lily noterade. Så hon säger då till mig Mamma, varför använder han inte cykelhjälm? Jag svarade då Mycket bra fråga. Lily och jag diskuterade det hela och kom fram till att för barn upp till 15 år så är det lag på cykelhjälm. Jag anser att det borde vara en lag för vuxna också. Man kan faktiskt jämföra det med bilbälte.

Sen kan folk inte skilja på höger eller vänster utan går fel. Man ska gå på vänster sida, alltså din vänstra sida. Så det är något vi också diskuterar mycket, vilken sida som gäller när det är gemensam gång och cykelbana. Och en annan sak som stör mig riktigt mycket är när andra går på fel sidan och tittar mer i sin mobil än det som faktiskt finns framför dem.

Vi försöker lära Lily, gå på rätt sida, ha cykelhjälm, titta på vart du ska och allmänt trafikvett. Om vi samarbete så skulle det ske mindre olyckor.


Lily har börjat skolan

Ja nu går vår tjej i skolan! Vart har tiden tagit vägen? Känns som att det var igår hon var den lilla bebisen. Fast för mig kommer hon alltid vara min bebis. 🥰

De dagar som Tobias lämnar och hämtar så cyklar Lily och det går så bra för henne. Och de dagar som jag lämnar och hämtar så går vi istället. Lily trivs verkligen och hon är stolt över allt nytt hon har lärt sig. Men det är mycket nytt också, nya rutiner, nya miljöer, nya vänner och ja allt är nytt. Fast det är spännande också.

Det är alltid lika kul att höra henne berätta vad hon har upplevt under dagen. Se hennes glädje, hennes upprymdhet och hon visar gärna upp allt. Och jag märker att hon är bra på matte vilket jag själv inte är. Vi får se vilket favorit ämne hon får sen.

Jag är så stolt över henne! 🥰


RSS 2.0