Jojoträning? Del 2





I en studie uppgav 21 procent av de tillfrågade att de var rädda för att skämma ut sig om de visade sig på gymmet i dålig form, och att detta ofta hindrade dem från att träna över huvud taget. Om du har en tedens att känna dig osäker på gymmet - för otränad, ful, tjock eller risig i håret - är det dags att du börjar bygga på ditt självförtroende i samma takt som du bygger muskler. Börja med att lägga märke till vilka tankar du intalar dig själv. Motarbeta sedan varje negativ tanke med en positiv  och fokusera på det som du faktiskt gillar med din kropp. Det tar tid att ändra ett beteende, men är du ihärdig kommer du att märka hur du såsmåningom börjar se dig själv i ett nytt ljus.



Om du håller dina mål för dig själv kan det tyda på att du inte vill stå till svars för att verkligen göra en förändring. När du väl sagt vad du vill måste du också göra det! Skriv ner dina mål och tala öppet om dem för släkt och vänner, på Facebook, i din egen blogg eller i något nätforum. Förutom betydande stöd och uppmuntran kommer du att bli mer fokuserad på att verkligen nå ditt mål.



Brukar du glida runt i mysbrallan så fort du kommer hem från skolan eller jobbet? Även om du inte känner för en löprunda, testa att sätta på dig dina löpartajts, en topp och dina träningsskor i stället. Chansen är stor att du faktiskt sugen på att komma iväg när du är rätt klädd.



Det går alltid att hitta en ursäkt för att skippa träningen. Du kan vara för stressad, för trött, känna dig lite sjuk eller vara för upptagen? Eller så kom något viktigare i vägen - som ett Kardashian-maraton eller färgkoordinera din gradero. Frågan är bara vem som vinner på dina ursäkter? Inte är det du själv i alla fall. Börja med att vara ärlig mot dig själv.



Bästa träningen är inte alltid att träna mer utan snarare att träna mer effektivt. Då slipper du dessutom att bli uttråkad! 30 minuters högintensiva intervaller, när du växlar mellan att spurta och jogga, kan ge samma träningseffekt och kaloriförbrukning som att jogga i lugnare takt i en timme.



Att träna med en personlig tränare är som att ha en egen cheerleader vid din sida. Du får hjälp med din träningsteknik och en extra push. Men det är dyrt - och har du inte råd är en mindre PT-gruppträning ett bra alternativ. Dessa finns på många gymkedjor och kostar en tiondel av vad en vanlig PT-session kostar. Om du är typen som gärna hoppar över en träning kan det också vara motivernade att veta att det kommer att svida lika mycket i plånboken som i samvetet om du missar ett planerat pass.



Om du står inför att börja med en ny träningsrutin eller ska köra igång efter ett uppehåll så är det lätt att det bli lite fartblind och tränar för mycket. Förutom att du får en ökad risk för skador, kan träningen faktiskt motverka dina resultat. När du tränar för mycket uppstår en stress i kroppen som får dig att börja producera stresshormonet kortisol, vilket bryter ner dena muskler och lagrar fett. Själva motsatsen till det du vill uppnå! Håll dig därför till max tre intensiva pass i veckan och varva med lågintesiv träning. Glöm inte bort de viktiga vilodagarna, då kroppen och hjärnan får återhämta sig!



Så du missade ett pass eller blev sjuk i en vecka precis när du hade kommit igång så bra med träningen? Se inte oväntade hinder på vägen som ett skäl att gå in ett nytt träningsuppehåll. Glöm allt-eller-inget-tänket - det är inte de enstaka tillfällena som spelar roll, utan det är vad du gör med den större delen av din tid som faktiskt har betydelse i det långa loppet. Var flexibel! Bara för att du var inställd på att gå på en timmes step-up behöver det inte betyda att du måste strunta i träningen helt och hållet för att du blev sen på jobbet. Ta en 20 minuters  promenad på kvällstvisten i stället. Lite träning är bättre än ingen alls.

Kommentarer
Postat av: Matte

helt sant ^^ angående träning

2012-04-26 @ 12:36:58
URL: http://http://sabayon.blogg.se/?tmp=110947
Postat av: ~ L I N N ~

Tack hih ! :)

2012-04-26 @ 20:44:14
URL: http://linnhahne.blogg.se/
Postat av: ~ L I N N ~

Jarå, jag lever ju så :) Hoppas det är de med dig också !

2012-04-26 @ 20:55:43
URL: http://linnhahne.blogg.se/
Postat av: ~ L I N N ~

Skönt att höra! :-)

2012-04-26 @ 20:58:50
URL: http://linnhahne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0