Månadens boktips




Sagan om Isfolket är en bokserie av Margit Sandemo på 47 böcker om ättlingarna till Tengel den onde av Isfolket. Serien följs på sätt och vis upp av Häxmästaren och Ljusets rike. Alla böckerna, som är på cirka 250 sidor var, gavs ut mellan 1982 och 1989, och de har kommit ut i flera utgåvor sedan dess.

Boksviten är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt. Släkten Isfolket stammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt legenden sålde han sin själ till Djävulen. Till följd drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende (vissa drabbade upplevs av omgivningen som monster medan andra anses enormt vackra) och ibland även ett ont sinnelag. Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta arv men även kring vardagen och universella problem som läsaren kan känna igen sig i.

 

Jag har snart läst hela serien och älskar den! Den har allt som jag vill läsa om och man lever sig verkligen i alla händelser. De gånger som jag har läst mycket har jag till och med drömt på natten om att det är jag som är i böckerna. Den jag känner igen mig mest i är Villemo och därav namnet på bloggen. ;) Som tur är så har jag köpt alla böcker så jag kan läsa om dem när jag vill. :)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0