Veckans träning



Ja, veckans träning är då cykel. Det är en bra form av träning då du tränar, rumpa, lår, mage, kondition och uthållighet. Den är gratis (om du har en cykel sen innan) och en trevlig form av motion för man är ute i friska luften och hör fåglarna, naturen och allt det andra. :) Själv så cyklade jag ca 4,2 km idag.



En cykel, ålderdomligt velociped eller bicykel, är ett människodrivet fordon, oftast med två eller tre hjul, men både enhjulingar och fyrhjulade cyklar förekommer. De tidiga engelska influenserna gav Sverige ett antal utländska uttryck som försvenskades, översattes till svenska eller ersattes med svenska begrepp. I offentligt tryck användes i äldre tider ordet velociped, men med tiden anammades det kortare cykel som härstammar från engelskans bicycle. Benämningen cykel ersatte allmänt den äldre benämningen velociped kring 1930-talet. Ytterligare en synonym till ordet cykel är trampcykel, men det begreppet brukar bara användas när man vill poängtera att det inte rör sig om en sparkcykel eller motorcykel, samt tvåhjuling som används för att skilja det mot en trehjuling, ofta om barncyklar.

Föregångaren till cykeln uppfanns 1817 av Karl Drais i Tyskland. Det var ett tvåhjuligt fordon likt dagens cyklar, men utan pedaler eller kedja. Bakgrunden är flera år av missväxt på grund av nedfallen aska efter ett vulkanutbrott. Maten räckte inte till hästar varför ett energisnålare transportmedel behövdes . Den moderna cykeln med pedaler och kedja uppfanns 1885 av John Kemp Starley.




Kommentarer
Postat av: sanna

4,2 km är de ett skämt eller.. ?? , du borde ju ta några mil .....

Svar: Nej, det är inget skämt. Sen ska man anpassa träningen efter sig själv och inte efter vad andra tycker. Du tycker att jag borde cykla några mil men som otränad som jag är så är det orimligt krav, och då anpassar jag träningen efter min kropp och ingen annans. :)
Anna

2012-06-20 @ 14:18:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0