Beach 2012?

Varje januari så står det i alla tidningar: Träna inför Beach 2012 osv. Så får du de perfekta benen, den fasta rumpan osv. Då börjar jag fundera på att varför ska vi börja med och träna bara på våren? Är det inte lika viktigt att träna året om? Varför ska vi träna enbart då och föröka vara som andra i kroppen? Är det inte bättre att träna året om för att vi själva vill och tycker att det är kul? Man ska ju inte träna för att man är rädd för vad alla ska tyck om ens kropp på stranden.

För ett par år sen var jag tyvärr själv i den situationen. Det blev resultat av att jag inte ville bada alls. Inte för att jag var missnöjd men tyckte att det var obehagligt med att alla tittade på mig. Hade inte heller en bikini eller baddräkt som passade alls. Men sen kom hösten och jag kände att jag skulle behöva röra på mig mer. Så jag gick och köpte en baddräkt på Stadium och drog i väg till badhuset. Usch, det var det jobbigaste jag har gjort på länge. Alla tittade på mig! Orkade ben, en buske här och där. Men shit så gott det var att få simma och sträcka ut kroppen i lugna sköna tag. Det var ju ljuvligt! Sen dess simmar jag lite då och då men inte tillräckligt ofta dock. Provade sen lite styrketräning och det var kul det med. Men tyvärr så sitter mina fula hjärnspöken kvar där och menar på att jag inte borde hålla på med sånt. Så jag har verkligen tvingat mig själv att gå in och träna. Men då är det tur att det finns vattengympa där man får både och. Så jag funderar på nu och bara köra vattengympa. Jag älskar även långa sköna promenader och det är bra träning även det. Så jag har då simmning, vattengympa och promenader som träning. Jag håller också på med bågskytte och tränar en del där. Så det kan vara svårt att få allt att gå ihop ibland. Sen ska det finnas ork för att göra allt. Jag har ju ett krävande jobb och man kan bli riktigt trött efter en dag på jobbet. Så man får anpassa lite.

Man ska inte träna bara på våren utan under hela året och sen hitta något som passar en själv. Inte göra det som andra tycker man ska göra. Träning ska vara kul och lustfyllt. Sen finns det dagar då det inte går så bra men man kan inte alltid vara på topp. Jag skulle ha varit iväg här om veckan till gymmet för att gå på löpbandet men orkade inte går ur sängen så tidigt så jag sov ett tag till och tog mig senare en skön promenad ute i friska luften istället. Man ska känna efter i djupet vad man vill och göra det som känns rätt. Och just den dagen så var det fint väder och solen sken. Då måste man ju passa på. ;)

Mitt mål med träningen är att jag vill ha en bra tränad kropp så jag orkar mer, att ha en sund kropp efter mina förutsättningar och att jag kan bli bättre i bågskytte.  Sen tränar jag för att jag tycker det är kul och gott och röra på sig, man känner sig friskare.  Så ska du träna så tänk på vad du vill uppnå och att det ska vara kul. Sätt upp långsiktiga mål men även delmål. Jag har satt upp med simmning att jag ska klara att ta simborgarmärket osv. Nästa mål nu är att lära mig att flyta på rygg vilket jag inte kan ännu. För härnäst  i märkessamlingen är järnmärket och då måste man kunna flyta på rygg i 1 minut.  Sen har jag även som mål att  ta Bronsmärket, Silvermärket och Kilometermärket i simmning. Så jag har en hel del att  göra men det är ett långsiktigt mål jag har med alla märken och där av så har jag en bra träning ändå. Jag har tänkt att ta simborgarmärket varje år men det är lätt att ta eftersom jag simmar mer än 8 längder. :)

I grund och botten så ska man älska sig själv och sin kropp precis som den är och att träna ska vara kul och inte ett måste. Man ska träna för att man tycker om att röra på sig och vill ha en sund kropp. Men mat är också viktigt. Jag älskar att äta och äter mycket. Men om jag inte rör på mig så finns risken att man går upp för mycket i vikt.

Glöm inte att dricka mycket vatten!




Bild lånda från google

Kommentarer
Postat av: Evah

Bra skrivet :) Kram <3

2012-03-09 @ 16:53:51
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: Astri - campusfjortis

fast grejen är... vikthetsen är året om. Det är bara så att tidningar tar fördel av att säkert MINST 3 miljoner människor säger till sig själva den 31a december att de ska gå ner i vikt under året som kommer. Skriver man om tips i sina tidningar/på sina hemsidor får man ju fler läsare som vill ha tipsen. Så är det ju på reklamer också nu. Nu är det bara bantningsreklamer! :)



Förresten, varför vill du inte träna styrka? :)

2012-03-10 @ 22:37:29
URL: http://kompulsiv.blogspot.com
Postat av: Amanda

Väldigt bra skrivet :)

2012-03-11 @ 17:28:19
URL: http://Www.nattstad./AmandaGustafsson
Postat av: Elin - lev farligt, dö ung. Kom till helvetet som kung.

otroligt bra skrivet! :)

2012-03-13 @ 10:36:09
URL: http://nattstad.se/elinjosefiine

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0