Utbrändhet

Utbrändhet

I slutet av januari var jag på väg att hamna där. Det var mycket på jobbet, rörigt hemma på alla sätt coh vis. Hade julgranen kvar, disk över hela diskbänken, ja grejer över allt! Orkade inte ta tag i något alls. Var bara trött hela tiden och hade ett jobbigt tryck över bröstet. Kändes som jag skulle dö när som helst. Tröttnade på allt och åkte hem till mina föräldrar. Jag var där ett bra tag och känsla ville inte släppa först. Mitt uppe i allt detta så går min bil sönder och slutar fungera helt. Och där står jag utan bil och vart får jag pengar ifrån för att köpa en ny bara sådär? Men som tur är så hittade vi en rätt fort och mamma och pappa kunde ställa upp med handpenningen. Sen åkte jag hem då och då och plockade rätt på allt. Fcik ordning på hemmet, fick en ny bil, det har lugnat ner sig på jobbet lite och jag har ändrat mitt tankesätt lite.



Läste om utbrändhet i tdiningen Topp Hälsa nr 4. Och det var riktigt intressant om hur vi kvinnor faktsiskt är. Att vi hela försöker vara andra till lags och vill göra allt så perfekt. Vi måste inte ha det perfekta hemmet, den perfekta kroppen, vara den perfekta frun/flickvän, den perfekta arbetskamraten som ställer upp dett 120% hela tiden. Vi måste se oss själv och ta hand om oss och våra behov för nya krafter. Om vi inte tänker lite på oss själva så kraschar vi helt och det kan sluta med att man inte kan jobba alls, utan man blir sjukskriven under en längre tiden vilket drabbar dig själv ekonomiskt, psykiskt och att man kan ha svårt att komma ut i livet sen igen.
Hur ska man då göra för att undvika detta? Ja, det är en bra fråga. Några tips från tidningen är: Sov länge när du är ledig, ha en dammråtta här och där men låt det inte gro igen bara, var med dina barn (om du har några) istället för att göra värsta lyxmiddag  bara för att din partner väntar sig det, sluta jämnföra dig med andra (du är perfekt som du är) och sist men inte minst jaga inte perfektionen. Känn efter i djupet av ditt hjärta vad just DU värdesätter mest med just DITT liv. Är det dina barn så umgås mycket med dem och hitta på saker, är det att läsa eller något annat så unna dig det.

Lite tips på vägen


Kommentarer
Postat av: Lena

Jättebra skrivet & skönt att du mår bättre nu :)

2012-03-13 @ 06:34:11
URL: http://lenaabey.blogspot.com
Postat av: Patricia♔

Bra inlägg!

2012-03-13 @ 09:41:51
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Evah

Riktigt bra skrivet! :) kramar.

2012-03-13 @ 12:26:03
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: En gammal vän

Instämmer, jag är där nu känner igen din beskrivning av tryck över bröstet, tröttheten. Skönt att du mår bättre!

2012-03-15 @ 08:56:00
Postat av: Anna

Sv till en gammal vän: Okej. Det var inge roligt att höra. Hoppas det blir bättre med dig. Ja, det är skönt att det är bättre här men det går upp och ner.

2012-03-15 @ 18:27:38
URL: http://villemo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0