Dieter = Livsstil?

När jag var hos svärmor på middag så kom LCHF på tal. Jag blev inspirerad och gillade maten mycket, men sen kom jag på att jag älskar mat för mycket. Jag kan inte välja en diet eller välja bort något och inte få äta det. (Nu kommer det säkert protester "Det går visst, LCHF är en livsstil, det funkar för mig"). Mitt svar blir då att alla är vi olika och dieterna är vad vi gör dem till. LCHF är en diet för mig där jag måste följa vissa "regler" precis som i GI-metoden, stenålderskost, vegetariskt och mycket mer.
 
Det som funkar för dig funkar kanske inte för alla. För mig så funkar det med att köra lite av varje så ena dagen husmanskost, nästa dag LCHF och dagen därpå vegetarisk. På så vis får jag ta del av de recept och idéer som passar just mig. Men för att gå ner i vikt så äter jag mindre portioner i stället för att föräta mig, rör på mig mer, äter mindre godis och sötsaker och så vidare.
 
Bara för att en specifik diet funkar för dig så funkar det inte för alla, själv är jag en mix av alltsammans och tycker det fungerar bra. Jag vet vart mitt problem ligger och det är inte så mycket i kosten utan allt socker och salt från sötsaker som choklad, chips, smågodis, läsk mm. Om jag kunde hålla mig att äta lite på helgen och sen dricka mer vatten och äta mer frukt och grönt så skulle jag må bättre. 
 
Nej, jag tror på allsidig kost, vatten och motion är det bästa för just mig och min kropp. Har du någon diet och funkar den bra? Dela gärna med er av era erfarenheter och tankar. :)
 
 
 
Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0