Nykterist på Valborg

Valborg igen, alla ska ut och dricka och festa. Men de som inte dricker alkohol utan planerar film/spelkväll istället får då höra "film/spelkväll på Valborg" med negativt tonfall. Ungefär som att man är konstig för att man inte vill dricka alkohol och hänga ute vid brasan i det kalla vädret. 

Varför är det så accepterat i vårt samhälle med alkohol men inte att du är nykterist? Måste jag och många andra avstå film eller spelkväll för att de andra tycker att man borde dricka? Jag är i alla fall nykter och minns vad jag gör. Jag behöver inte fråga andra i morgon "hade jag kul igår?"

Jag jobbar på Valborg i år och min sambo ville iväg på spelträff, vilket jag tycker är helt okej. Han ska ju inte behöva sitta hemma ensam bara för att han inte dricker och för att jag jobbar. Så jag tycker att han kan passa på att träffa vänner och umgås. Man kan faktiskt umgås och ha kul utan alkohol, tro det eller ej. Ingen av oss får något ut av att dricka alkohol och vi får inte ut något av att titta på brasan heller. 

Minns vår första Valborg, det var vår andra träff. Första gången jag var hem till honom då och vi åt chips och drack Coca Cola, tittade på film och höll handen för första gången. Jag hade jobbat då med men fram till 20.00. Det var en av mina mysigaste och kallaste Valborg jag kan minnas. 

Så bara för att man föredrar spel eller film på Valborg så behöver man inte se ner på oss nykterister. Sen får andra dricka om de vill, det är inte jag som mår dåligt i morgon. Valet är fritt och jag har valt att inte dricka alkohol. Visst någon cider någon gång ibland men inte ofta. 

Så vi är inte konstiga för att vi prioriterar bort alkoholen. 




Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag ska äta varma mackor å se på film så jag är oxå nykter :) brukar inte heller gå ut då, gillar inte å se på när folk eldar upp igelkottar som gömmer sig i brasorna "/ ha en trevlig kväll anna för det ska jag ha :) kraaaaam Jeanette

Svar: Okej. Gott med varma mackor och film. 😊 Vad blev det för film? Kramar
Anna

2016-04-30 @ 20:27:38
Postat av: Mathias

inget fel i det ju att vara nykter är bra :) jag och älsklingen har varit det iallafall ^^ vi hade mat hos mamma sen va vi iväg och såg på fyrverkerier med varann eller ja jag tog en öl och hon ett glas rosé vin :P men det räckte ju ^^ låter härligare med en lugn hemma kväll med film mys eller så (Y)

Svar: Precis. 😊 Mysigt att vara med sin älskling om man kan. 😊 Vad var det för mat?
Anna

2016-04-30 @ 23:05:07
URL: http://nouw.com/aspergers
Postat av: Marie

Jag är glad när jag ska jobba högtider eftersom jag känner mig "dum" när jag inte dricker alkohol.

Svar: Varför känner du dig dum om du inte dricker alkohol? Är någon/några som påpekar att du inte dricker? Är det ett himla tjatande från andra om att du ska dricka? Jag anser att du är smart som inte dricker.

Stå på dig och jag finns här som stöd. Vi är fler ute i världen som inte dricker och vi måste stötta varandra.
Anna

2016-05-03 @ 22:40:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0