Brist på respekt

Här om kvällen så fick min sambo sms från någon när klockan var vid midnatt. Min tanke är då, vem skickar mitt i natten? Jag anser att det är brist på respekt när man skickar till andra mitt i natten då de flesta ligger och sover. Är det verkligen så bråttom med att skriva "ja, du kan komma klockan 15 i morgon" så man måste skriva mitt i natten? Kan man inte skriva på morgonen eller tidigare på kvällen? 

De flesta har barn som kan vakna till ljudet om man har en gäll signal och sen kanske man inte får barnet att somna om igen. 

Jag anser att man inte skickar mitt i natten om det inte är akut och är det riktigt akut så ringer man oftast. Det är verkligen brist på respekt med att skicka till andra mitt i natten om man inte har haft en smskonversation under kvällen. Men om jag har skickat till någon under dagen så vill jag inte ha svar klockan 1 på natten. Svara då istället nästa dag för på natten sover jag ju och kan inte läsa eller svara tillbaka. 

Om du inte vill att folk skickar till dig mitt i natten så skicka inte själv till andra mitt i natten. 




Kommentarer
Postat av: Karina Blom

Äsch, vill man inte bli störd är det väl bara att ha telefonen på ljudlöst läge och stänga av vibrationen? Vad är problemet?

Svar: Så det är okej att vara respektlös då bara för att man har ljudet på? Det handlar om respekt, man stör inte folk mitt i natten med sådant som kan vänta till nästa dag oavsett om jag har ljud på eller inte.

Problemet är att många människor tror att världen kretsar runt dem och inga andra finns i den.
Anna

2016-06-21 @ 11:47:57
Postat av: Josefina

Personen som skrev till din kille kanske inte visste att ni lagt er för kvällen? Det är ju semestertider och fint väder så många kanske är uppe längre än vanligt? Sen om Tobias kanske skrev sms till personen under dagen och personen glömt av att svara så kanske personen skrev så fort han kom på att han glömt svara för att annars kanske han inte hade svarat alls? :)

Svar: Om klockan är närmare midnatt/ett tiden en vardagsnatt så ska man väl ändå inte skicka. Det är faktiskt inte alla som har semester. Och får man vara respektlös för att man själv har semester? Så bara man har semester själv så får man störa andra som inte har semester då?
Anna

2016-06-21 @ 20:44:03
Postat av: Josefina

Sa aldrig att alla har semester, eller hur :) Men folk har börjat gå på semester nu och då kanske man inte riktigt tänker på vad klockan är? Jag både skickar och får sms på vardagar och helger på kvällar och nätter men jag har aldrig hört av någon eller känt själv att det är respektlöst! Ibland blir det så pga att man fått sms när man gjort annat som man kommer på sent att "just jäklar, hon skrev ju förut" så svarar man när man kommer på det utan att tänka på vad klockan visar! Jag har telefonen på ljudlöst när jag lägger mig precis som många andra och störs därför inte av att få sms när jag sover! Men är ju bra att du skriver att du tycker det är respektlöst så kanske de som skrivit till er på kvällarna tar åt sig och skriver på dagtid istället :)

Svar: Sant, men man får ändå tänka sig för. Som man själv vill bli behandlad får man behandla andra. Vill man ha respekt så får man ge respekt också. Många är alldeles för själviska idag och tror att världen kretsar kring dem.
Anna

2016-06-21 @ 23:35:50
Postat av: Anonym

Herregud. jag löser problemet. Be Tobias sätta mobilen på ljudlöst??? Sluta gnäll på allt hela jävla tiden. Skriva en bok om att nån är respektlös för att smsa fel tid för dig. Herregud skärp dig. Ditt jävla gnällande börjar bli för jobbigt nu.

Svar: Det är respektlös att skicka till andra mitt i natten och det är min åsikt. Och om du tycker att jag gnäller så behöver du inte läsa. Problemet löst 😉 Ha en fin dag. Kram 💜
Anna

2016-06-22 @ 04:32:05
Postat av: Josefina

Ja, så är det ju att många är väldigt själviska i dagens samhälle! Har en liten fundering till i ämnet, hur ser du på de som smsar ovanligt tidigt på morgonen? Exempel att du får ett sms av någon 05:30 på morgonen när du är ledig? Känns det lika respektlöst som att smsa sent på kvällen eller känns det mer okej eftersom du är vaken tidig trots du är ledig? :)

Svar: Jag tycker det är lika illa när man sms så tidigt på morgonen. De vet ju inte hur min natt har varit.


Jag måste dock säga att jag är glad för responsen jag får på detta inlägg. :) Kul att kunna diskutera och höra andras åsikter. :) För mig i alla fall är det respektlöst att skicka mitt i natten eller så tidigt på morgonen.
Anna

2016-06-22 @ 11:30:00
Postat av: Solsting

Tänk att man kan hänga upp sig på en sån enkel sak som ett sms. Sätt mobilen på ljudlöst, tar 2 sekunder och problemet är löst. Låter nästan som du är avis på att hon fått ett sms och inte du..

Svar: Det jag hänger upp mig på är människors brist på respekt för andra. De förväntar sig att få respekt själva men de ger ingen tillbaka. Och vem är hon? 😉 Enda hon här är jag själv. 😜 Ha en fin dag. Kram 💜
Anna

2016-06-23 @ 01:01:43
Postat av: Anonym

Sätt mobilen på ljudlöst utan vibration så är problemet löst.

Svar: Problemet är inte mobilen utan människor brist på respekt mot andra. De vill ha respekt själva men inte ge någon tillbaka. Många människor är för självupptagna och lever med mobilen i örat och tror att de är de enda i världen. Ha en fin dag. 😊 Kram 💜
Anna

2016-06-23 @ 04:11:54
Postat av: Anonym

Vadå jävla brist på respekt ? Brist på respekt är när du gnäller på allt i din omgivning. Men du tänker inte på att andra kanske mår sämre.

Svar: Så du menar att man får behandla andra människor hur som helst bara för att man mår dåligt? Jag mår också dåligt ibland men jag behandlar andra med respekt ändå. Ha en fin dag. 😊 kram ❤️
Anna

2016-06-25 @ 12:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0