Att förminska någon

Något som jag har funderat på en tid är att varför måste man hålla på att kränka andra, trycka ner andra för att må bättre själv? Kan man inte glädjas åt andra och vara en god medmänniska? 

När det går bra för någon så brukar jag bli glad för dennes skull, visst kan jag bli lite avundsjuk men jag förstör inte glädjen för andra genom att kränka och trycka ner personen. Jag brukar ge uppskattning, high five eller något uppmuntrande ord. Något som får personen att känna sig glad och positiv och även känna att det är värt och kämpa. Delad glädje är dubbel glädje sägs det men ändå så gör vissa människor tvärtemot. Jag förstår verkligen inte hur man kan trycka ned någon på detta sätt. Hur kan man ens sova gott om natten? Jag skulle inte trivas med mig själv om jag behandlade andra på detta sätt. Det får mig att tänka på den gyllene regeln; Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. 

Nej, jag anser att man ska behandla andra med respekt, vara glad när det går bra och vara en god medmänniska. För vem gynnar det om man trycker ner andra? Inte gynnar det den som trycker ned och inte heller den som blir nedtryckt. 

Vad är era tankar om det här? Dela gärna med er. :)



Kommentarer
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Så bra skrivet! :) <3

Svar: Tackar :) <3
Anna

2016-03-04 @ 13:43:38
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0