Veckans mammatips


Veckans mammatips

Jag läste en artikel av Ann Fernholm att Sempers yoghurt smoothie till små barn innehåller extremt mycket bakterier och inte de som yoghurt ska innehålla. Deras värmebehandlas för att klara lång hållbarhet och kunna stå i rumstemperatur. Ni kan läsa artikeln här: http://annfernholm.se/2019/05/02/oppet-brev-till-semper-varfor-saljer-ni-processad-skrapmat-till-spadbarn/

Innan jag läste artikeln så hade jag själv funderingar kring varför den inte står i kyldisken i butiken. Varför ska den stå i rumstemperatur och inte våran yoghurt? 

Men detta fick mig att fundera på vad ger vi våra barn? Så jag testade att göra en egen yoghurt smoothie med jordgubbar och Arlas Grekiska yoghurt. Det var smaskens tyckte Lily. 😀 Så det är veckans mammatips, gör egen smoothie. Tar inte lång stund och du vet vad det innehåller. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra poäng att göra eget men vill bara betona att inlägget inte påstår att sempers yoghurtklämmisar innehåller massor av bakterier. Bara att de goda bakterierna dör vid upphettning och att det är lite missvisande att kalla det för "gröt" och "yoghurt"...

Svar: Hon skriver " Kallar ni det istället för ”kadaveryoghurt” blir det tydligt att det ni säljer rent tekniskt är en bakteriekyrkogård"

Så det är inga bakterier alls då menar du? Så vad är en bakteriekyrkogård enligt dig?
Anna Hansen

2019-05-09 @ 11:43:00
Postat av: Linda

Det är bra att göra egen yoghurt ,Men det man köper är det inget fel på,Så det behöver man inte oroa sig för.

Svar: Min åsikt är att Sempers yoghurt inte är bra. Sen om andra tycker tvärtom är okej för att alla får ha sin egen åsikt. Jag tipsar om att göra egen och hur jag har gjort och om inte det funkar för alla så är det också okej. 🙂
Anna Hansen

2019-05-09 @ 22:52:11
Postat av: Anonym

Hon menar att alla bakterier är lik, kadaver, döda och syftar då till de goda bakterierna i yoghurt. En kyrkogård full av döda bakterier och döda bakterier är likställt med inga bakterier (för då är deras funktion borta). Därför man spritar/kokar när man steriliserar, man tar egentligen inte bort bakterierna utan man dödar dom.

Svar: Okej. Så tolkar inte jag texten. Jag tolkar den som att det är onda bakterier. Kadaver kopplar jag med dåliga bakterier.
Anna Hansen

2019-05-10 @ 10:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0