Mammor är mänskliga!

Man är inte en dålig mamma för att man är trött.


Man är inte en dålig mamma för att man är ledsen.


Man är inte en dålig mamma för att man är orolig.


Man är inte en dålig mamma för att man är sjuk.


Man är inte en dålig mamma för att man blir arbetslös.


Men man är en mänsklig mamma som har rätt att vara trött, sliten, sjuk, orolig, ledsen och blir arbetslös. Mammor är inga slavar som ska göra alla till lags och förtrycka sin egen person. Mammor ska visa barnen vägen till att må bra och det gör man genom att prata om känslor, sjukdomar, trötthet, arbetslöshet mm. Genom att vara närvarande i familjen och dela med sig när man är ledsen så blir det färre bråk och konflikter. Det är vi vuxna som ska lära barnen rätt och fel och då måste vi också våga prata om det som är jobbigt och våga sätta ord på känslorna vi har.


Jag tänker vara en närvarande mamma och visa Lily att alla människor kan må dåligt ibland och det är inget konstigt med det. Lily och Tobias är mitt allt! ❤️

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sant. Tyvärr är vi många som får höra från bvc att det inte är okej att vara trött, eller se sliten ut , när man är mamma. My. Vet att min fd bvc sköterska alltid var på mig om att jag såg trött ut och behövde träna mer osv . Tydligen var det inte okej att vara trött, eller ledsen enligt henne och vet fler som haft barnläkare och bvc sköterskor som uttalat sig så.

Svar: Jag tycker det är hemskt att en mamma ska vara så nedtryckt. Hon gör det mesta av jobbet liksom, bär barnet i 9 månader, föder ungen och sen allt jobb som är i en familj. Föräldrarnas hälsa är minst lika viktig som barnens hälsa! Och då ska ingen klaga på om en mamma är trött utan hjälp henne då istället. Vi måste lära barnen att respektera kvinnor, mammor och varandra och det gör vi genom att prata om det som är jobbigt.
Anna Hansen

2020-12-11 @ 04:12:37
URL: http://blessedbe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0