Månadens bok


Äntligen är Eragon, Saphira och Alagaësia tillbaka!

Det har gått ett år sedan Eragon lämnade Alagaësia på jakt efter det perfekta stället för Drakryttarna att föda upp en ny generation drakar på. Hans schema är fullt av tråkiga uppgifter: krångla med leverantörer, beskydda drakägg, hantera högfärdiga alver och stridssugna urgaler. Lyckligtvis får hans arbete några välförtjänta pauser tack vare berättelser fyllda med magi, trollformler och drakar!

Hur besegrar man sina fiender endast med hjälp av en gaffel? Vad innehåller egentligen en häxas självbiografi? Hur handskas man bäst med draken som förpestar ens liv?

Svaren får ni via tre berättelser från Alagaësia, där några av favoritkaraktärerna från de tidigare böckerna om Eragon är huvudpersoner!

Med över 35 miljoner sålda exemplar är böckerna om Eragon och Saphira en av de allra största fantasysuccéerna. "Gaffeln, häxan och draken" innebär kära återseenden för de som läst serien, men fungerar också alldeles utmärkt att läsa fristående.


En bra bok men lite seg för min smak. Vissa kapitel var så himla långa och att den gör tidshopp i sin berättelse fram och tillbaka. Men historien var ändå så spännande och man ville ändå veta fortsättningen så man ändå vill läsa vidare. Jag kan ha svårt för vissa fantasy böcker där man flyttas i tid och rum för snabbt. Jag får liksom inget sammanhang och tappar fokus då rätt fort. Personligen tyckte jag bäst om delen som heter Gaffeln. Den var mest tajt berättad och mest lättläst.

För er som gillar den här typen av böcker så säger jag läs den! Jag är ändå glad över att jag läste den.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0