Månadens bok


Häxkarlen och monsterjägaren Geralt, 
upprätthåller ordningen mot de monster som plågar mänskligheten. Den sista önskningen är den första fristående novellsamling från den bästsäljande serien The Witcher, som inspirerade den Netflixserien och flertalet TV-spel.

Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. Den sista önskningen består av sju noveller som växlar mellan en nutid i vilken Geralt, efter att ha skadats i strid, vilar i ett tempel, och återblickar som följer Geralts farliga uppdrag och otroliga möten. Det är den perfekta introduktionen till den unika sagovärld som Andrzej Sapkowski har skapat.

Det tog tid för mig att läsa den här boken, mycket beror på en extrem trötthet som har infunnit sig men också yttre omständigheter. Jag har ju sett Netflixserien och älskar den, så kan vara därför som boken är svårare att ta sig igenom för mig.

Mina favoritkapitel i boken är Ett korn av sanning, Det minst onda, En fråga om priset och den sista Önskningen. Just för att man fäster sig vid dessa karaktärer i de berättelserna. De berättelserna är väldigt tajt skrivna och författaren förmedlar verkligen varje karaktärs känslor, avsikter, tankar och personlighet. Efter att ha läst boken och sett serien så är jag faktiskt nyfiken på spelet. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0